CUM VA IMBUNATATITI CASH-FLOW-UL CU AJUTORUL UNUI ERP? 

Obtine control total asupra cash-flow-ului prin:

punctIntegrarea datelor
A avea toate informatiile financiar-contabile intr-un singur loc este important, a avea toate informatiile de business intr-un singur loc e imperativ.
Dacă datele dvs. sunt răspândite în diverse locuri precum vânzări, financiar, depozit și clienții, e nevoie de multa muncă manuală pentru a obține o imagine de ansamblu.

Multe companii întârzie luarea deciziilor, deoarece acestea nu se simt confortabil cu datele disponibile. Perspectiva obtinuta de la fiecare departament al afacerii dvs. vă permite să luati decizii mai rapide, bazate pe informații la minut și reduce timpul de a acționa, depășind competitori. Un ERP te ajuta sa controlezi mai multe procese fara sa angajezi mai multi oameni. Toate acestea conduc la creșterea afacerii și la o îmbunătățire a fluxului de numerar.

punctIntroducerea o singura data a oricarei informatii
Dacă există un lucru care iroseste mult timp, acela este rescrierea unor informatii pe care altcineva le-a tastat deja. Există un motiv pentru care functiile cut / copy / paste sunt cele mai utilizate functii din documentele Word.
Dacă personalul de vânzări introduce comenzile de la clienti, apoi personalul administrativ re-tasteaza informațiile în software-ul de contabilitate pentru emiterea facturilor, stti dejai cat de contraproductiva este aceasta munca. Să nu mai vorbim de posibilitatea aparitiei erorilor de operare!
Ideea este sa trimiteti facturile clientilor cat mai repede! Cât timp există între furnizarea de servicii/produse și de facturare? Când agentii de vanzari sunt conectati la ERP prin intermediul dispozitivelor mobile, puteți factura clientului înainte ca marfa sa iasa de pe usa depozitului.

punctManagementul stocurilor
Dacă aveti stocuri, de obicei, vă aflați într-una din cele două tabere. Cei care au stocuri mici, dar raman deseori fara marfa/materii prime, sau cei care au in depozite stocuri mari, dar isi imobilizeaza mare parte din capitalul lor banesc. Există o cale de mijloc, dar fără implementarea unei solutii de WMS, poate fi greu de realizat.
Sarcini simple, cum ar fi stabilirea unor niveluri minime / maxime de stoc, initierea unor comenzi de re-aprovizionare legate de scaderea stocului sub o anumita limita, previzionarea vânzărilor in functie de sezonalitate și cele mai recente informații de curs de schimb pot sa va ajute să luați decizii mai bune de cumpărare a marfurilor/materiilor prime/materialelor.

punctGestionarea vânzărilor
De îndată ce vă aflați în situația în care aveți sute, sau mii de clienti, asigurându-vă ca stiti cine a vorbit cu ei, când, și ce anume s-a discutat. Acest lucru este esențial pentru a va asigura ca aceste relații raman puternice.
Mai mult, istoricul fiecarui client permite echipelor de vânzări sa prospecteze mai eficient, să se asigure că comenzile sunt luate în mod corect in functie de existenta stocurilor sau de prețurile negociate si sa-si previzioneze incasarile conform acelui istoric.

punctMarketing orientat
Am fost toți în situația în care veniturile lunare au scazut. Un ERP vă oferă posibilitatea de a scoate o listă cu clienți fideli care nu au cumparat timp de 6 luni, astfel încât să le puteti trimite oferte personalizate sau sa le oferiti discounturi și sa creati activități pentru oamenii de vanzari. Crescand veniturile, va cresteti sansele de a avea un cash-flow pozitiv!

punctProactivitate privind incasarile
Identificați clientii rau-platnici! Asa va va mai lua prin surprindere nici o factura neplatita. Incearca sa fii proactiv cu clientii “lenti” si sa le oferi noi termene de plata, limite de plata, posibilitati de a plati in rate sau posibilitati de compensare. O solutie utila ar putea fi contractele de abonament. Multe companii au descoperit ca contracte de abonament lunar sunt un înlocuitor de nadejde pentru plățile anuale scumpe. Există noi servicii pe care le-ati putea oferi prin intermediul unui abonament? Procesele automatizate de facturare și de incasare existente in cadrul unui ERP va vor eficientiza fluxul de numerar.

După cum puteți vedea, un sistem ERP poate îmbunătăți fluxul de numerar in toate domeniile unui business. Această listă cuprinde doar cateva imbunatatiri care se poate aduce, lista insa ramane deschisa. Cu siguranta un sistem ERP, va va duce afacerea la nivelul urmator oferindu-va instrumentele potrivite pentru managementul disponibilitatilor banesti.