Vinaora Nivo Slider Vinaora Nivo Slider Vinaora Nivo Slider Vinaora Nivo Slider

ASiS ERP

ASiS ERP este sistemul integrat care beneficiaza de puterea si securitatea oferite de un motor de baze de date stabil (Microsoft SQL Server) si de portabilitatea asigurata de componenta 100% RIA (Rich Internet Application) – ASiSria. Aceasta componenta integreaza toata capacitatea solutiilor de tip desktop intr-un browser web, reusind astfel sa aduca informatia oriunde exista conexiune Internet.
citeste...

ASiSmag

ASiSmag este cea mai inovatoare solutie software de gestiune a magazinelor, existenta in momentul de fata pe piata din Romania. Utilizatorului ii sunt puse la dispozitie aplicatii  de vanzare, de gestiune,  Tablou de Bord al managerului...
citeste...

ASiSmobile

ASiSmobile este destinata accesului la baza de date ASiS/ASiSmag de pe smartphone-uri/tablete care suporta Android/IOS. ASiSmobile ofera posibilitatea de accesare in format PDF a tuturor raportelor existente in ASiS ERP de pe telefonul mobil.
citeste...

Noi oportunitati de finantare din fonduri europene a sistemelor informatice de tip ERP in strategia 2015 - 2020!

Implementeaza ASiS ERP beneficiind de finantare nerambursabila din fonduri europene conform strategiei 2015 - 2020! Consultantii Alfa Software colaboreaza cu specialisti in domeniul fondurilor europene care pot evalua incadrarea in program si suma maxima nerambursabila ce poate fi accesata pentru un proiect de implementare software personalizat.

Simularea activității întreprinderii la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca cu ajutorul platformei ASiS ERP

daniel filipO soluție eficientă pentru procesul de învățare/instruire a studenților este înființarea unor întreprinderi simulate care să își desfășoare activitatea într-un mediu economic virtual. Simularea activității întreprinderii poate fi definită ca un joc interactiv cu resursele disponibile care provin atât din mediul intern cât și cel extern, respectând anumite reguli și condiții de piață. Pentru desfășurarea activităților în condiții optime este necesară instalarea unei platforme de tip ERP (Enterprise Resource Planning) specifică domeniului de activitate din care face parte întreprinderea.

ASiS ERP este o platformă informatică care îndeplinește toate cerințele unui sistem ERP. Acesta reușește să integreze toate departamentele unei întreprinderi/firme într-o platformă informatică comună, organizată după structura client-server, având o bază de date unică, pentru o gestionare cât mai eficientă a tuturor resurselor din cadrul unei întreprinderi. 

Datorită principiilor care stau la baza proiectării sistemului informatic, ASiS ERP permite o „customizare” rapidă pentru a îndeplinii toate activitățile necesare din cadrul unei întreprinderi simulate cât și a uneia reale.
Dintre cele mai importante activități care pot fi menționate și sunt desfășurate de studenți în cadrul întreprinderilor simulate pe departamente sunt următoarele:
punctDepartamentul de Producție: Definirea tehnologiei de realizarea a unui produsului, Identificarea costului/prețului produsului în funcție de tehnologie, Planificarea producției pentru cantitatea de produse lansate în funcție de gradul optim de încărcare a utilajelor, Urmărirea realizării consumurilor de materialele și manoperă etc.
punctDepartamentul Comercial: Cautarea și identificarea potențialilor furnizori, Clasificarea și evaluarea furnizorilor, Realizarea și urmărirea comenzilor de aprovizionare, Realizarea recepțiilor materiei prime/mărfurilor etc..
punctDepartamentul Financiar-Contabil se ocupă de emiterea și înregistrarea facturilor, avizelor și a efectelor de plată, verificarea înregistrărilor contabile și plata datoriilor întreprinderii către stat etc..
punctDepartamentul de Resurse Umane: se ocupă de asigurarea resurselor umane necesare activităților tehnice-economice ale întreprinderii simulate (contracte, fișa de prezență, statul de plată etc..)
punctDepartamentul de Marketing: Definește catalogul, promovează produsele, ține legătura cu clienții (celelalte firme simulate) prin intermediul modulului de CRM (Customer relationship management)

Toate activitățile menționate anterior se realizează în cadrul Laboratorului de Întreprinderi Simulate al Universității Tehnice Cluj-Napoca cu ajutorul soluției informatice concepută de firma Alfa Software SA.
ASiS ERP este un sistem informatic bine structurat și intuitiv în procesul de utilizare. Datorită modulelor și aplicațiilor pe care le include, acesta reușește să satisfacă toate condițiile pentru implementarea lui în întreprinderi/firme din domenii diferite, cum ar fi: Producție, Servicii, Distribuție, Retail, Hotelier, Restaurant, Catering etc..
În calitate de specialist în sisteme ERP și titular de curs pentru disciplina Sistem ERP la Universitatea Tehnica din Cluj Napoca, mă bucur ca am reușit să aducem experiența practică a unei companii mai aproape de studenții noștri și sunt încrezător că astfel ei sunt cu adevărat bine pregătiți pentru piața muncii.


Lect. Dr. Ing. Daniel Filip
Departamentul de Management și Inginerie Economică
Universitatea Tehnica din Cluj Napoca
Autor al lucrării “The management of small and unique production series: Creativity requires the courage to let go of certainties” (aici)