Vinaora Nivo Slider Vinaora Nivo Slider Vinaora Nivo Slider Vinaora Nivo Slider

ASiS ERP

ASiS ERP este sistemul integrat care beneficiaza de puterea si securitatea oferite de un motor de baze de date stabil (Microsoft SQL Server) si de portabilitatea asigurata de componenta 100% RIA (Rich Internet Application) – ASiSria. Aceasta componenta integreaza toata capacitatea solutiilor de tip desktop intr-un browser web, reusind astfel sa aduca informatia oriunde exista conexiune Internet.
citeste...

ASiSmag

ASiSmag este cea mai inovatoare solutie software de gestiune a magazinelor, existenta in momentul de fata pe piata din Romania. Utilizatorului ii sunt puse la dispozitie aplicatii  de vanzare, de gestiune,  Tablou de Bord al managerului...
citeste...

ASiSmobile

ASiSmobile este destinata accesului la baza de date ASiS/ASiSmag de pe smartphone-uri/tablete care suporta Android/IOS. ASiSmobile ofera posibilitatea de accesare in format PDF a tuturor raportelor existente in ASiS ERP de pe telefonul mobil.
citeste...

Noi oportunitati de finantare din fonduri europene a sistemelor informatice de tip ERP in strategia 2015 - 2020!

Implementeaza ASiS ERP beneficiind de finantare nerambursabila din fonduri europene conform strategiei 2015 - 2020! Consultantii Alfa Software colaboreaza cu specialisti in domeniul fondurilor europene care pot evalua incadrarea in program si suma maxima nerambursabila ce poate fi accesata pentru un proiect de implementare software personalizat.

Declaratia 394 - modificari de la 1 iulie 2016

punctModificarile la declaratia 394 se fac in baza Ordinului 1105 din 29.03.2016. Pana la aceasta modificare legislativa, declaratia 394 continea livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA in Romania.

punctFormularul este foarte vast si complex si va necesita un efort suplimentar pentru completare si depunere - apar campuri suplimentare. Practic o mare parte din decontul de TVA este preluat in aceasta forma a Declaratiei 394.
punctTermenul de intrare in vigoare al acestui nou formula al Declaratiei 394 este 1 iulie 2016.
punctNoua declaratie contine in plus:
- livrarile si prestarile de servicii pe teritoriul national efectuate de persoana impozabila se defalca prin prezentare catre: a) clienti cumparatori ce aplica sistemul de TVA cu exigibilitate normala; si b) clienti cumparatori ce aplica sistemul de TVA cu plata la incasare.
- ulterior, aceasta structura de vanzare este defalcata in functie de cota de TVA aplicabila, respectiv: a) TVA in procent de 20%; b) TVA in procent de 9%; c) TVA in procent de 5%.
- operatiuni desfasurate cu persoane neinregistrate in scopuri de TVA (terti interni neplatitori de TVA).
- operaţiuni desfăşurate cu persoane impozabile nestabilite în România care sunt stabilite în alt stat membru, neînregistrate şi care nu sunt obligate să se înregistreze în scopuri de TVA în România (terti UE). Aici se inscriu toate operatiunile care nu apar in declaratia 390.
- operaţiunile desfăşurate cu persoane impozabile neînregistrate şi care nu sunt obligate să se înregistreze în scopuri de TVA în România, nestabilite pe teritoriul Uniunii Europene (terti Externi).
- incasari realizate din operatiuni efectuate prin intermediul aparatelor de marcat electronice fiscale, precum şi din activităţi exceptate, conform prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.
- livrari de bunuri/servicii pentru care s-au emis facturi simplificate care au inscris si care nu au inscris pe ele CIF-ul beneficiarului.
- achizitii de bunuri/servicii pentru care s-au primit facturi simplificate.
- achizitii de bunuri/servicii pentru care s-au primit bonuri fiscale care indeplinesc conditiile unei facturi simplificate
- plaje de facturi alocate
- plaje de facturi utilizate cu mentionarea numarului de facturi emise din care:
                                             - serie/numar facturi stornate
                                             - serie/numar facturi anulate
                                             - serie/numar facturi emise prin autofacturare
                                             - serie/numar facturi emise in perioada de raportare de catre beneficiari in numele persoane impozabile
- facturi emise in perioada de raportare de catre beneficiari in numele persoanei impozabile.
- facturi emise in perioada de raportare de catre terti in numele persoanei impozabile.
- Daca in perioada de raportare este sold negativ si se solicita rambursare de TVA se descriu automat de ASiS operatiunile din care provine soldul sumei negative.
- Pentru anumite achizitii de bunuri de la persoane neinregistrate in scopuri de TVA (persoane fizice) precum si pentru operatiuni (achizitii/livrari) de la/spre persoane inregistrate in scopuri de TVA, pentru care se aplica taxarea inversa, acestea vor fi detaliate pe coduri specifice declaratiei 394. Aceste coduri de nomenclator pentru D394 sunt definite in documentul publicat pe site-ul ANAF la adresa https://chat.anaf.ro/d394.nsf, sectiunea Declaratia 394, documentul Anexa validari - valabil incepand cu luna de raportare iulie 2016. De exemplu, pentru livrările supuse taxării inverse sunt 12 casete, în funcție de fiecare bun supus taxării inverse (cereale și plante tehnice, deșeuri, material lemnos, telefoane mobile, microprocesoare, console și jocuri etc.).În mod similar și achizițiile supuse taxării inverse sunt defalcate pe sortimentele de bunuri achiziționate de persoana impozabilă.
- Declaratia se depune in format electronic sub forma unui fisier PDF., care are atasat un fisier XML., a carui structura este disponibila pe portalul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) .