ASiS ERP - pentru productie, distributie, servicii, retail

Primul Erp romanesc 100% online

Orice activitate, indiferent de domeniu, are nevoie de informaţii de calitate, prelucrate la timp şi cu costuri reduse, pe care sa se poata fundamenta corect deciziile şi care sa poata orienta activitatea din ce in ce mai mult spre parteneri, furnizori şi clienţi.O soluţie informatica care sa se muleze perfect pe profilul companiei, care sa asigure interacţiunea tuturor proceselor face drumul catre performanta mult mai accesibil.

De ce ASiS?

Cu o experienţa vasta in domeniul informatic, ALFA SOFTWARE vine in sprijinul companiilor romaneşti, indiferent de marimea sau complexitatea lor, cu o soluţie informatica integrata, adaptabila profilului oricarei companii.

Sistemul Informatic Integrat ASiS, un sistem de tip ERP, raspunde provocarilor cu care se confrunta companiile in prezent. ASiS optimizeaza procesele economice, sporeşte gradul de eficienţa al angajaţilor, creşte gradul de satisfacţie al clienţlor şi al furnizorilor şi permite urmarirea in detaliu a costurilor activitaţii. Şi pentru ca suntem in permanent contact cu clienţii noştri şi cunoaştem nevoile lor, ASiS este flexibil, uşor configurabil pentru fiecare utilizator in parte şi raspunde nevoilor partenerilor noştri.

ASiS ERP este sistemul integrat care beneficiaza de puterea si securitatea oferite de un motor de baze de date stabil (Microsoft SQL Server) si de portabilitatea asigurata de componenta 100% RIA (Rich Internet Application) – ASiSria. Aceasta componenta integreaza toata capacitatea solutiilor de tip desktop intr-un browser web, reusind astfel sa aduca informatia oriunde exista conexiune Internet. Datorita tehnologiei folosite, ASiSria poate lucra si in regim Cloud Computing, in deplina siguranta si cu performante sporite.

Cum este structurat ERP-ul ASiS?

ASiS este o soluţie modulara şi integrata, destinata tuturor proceselor de business ale companiei. Este alcatuita din 12 aplicaţii şi peste 40 de module, utilizatorii avand posibilitatea de a-şi alege şi configura soluţia potrivita specificului de activitate.

ASiS este un sistem realizat modular, permiţand astfel o abordare a implementarii sale, atat ca intreg, cat şi etapizat pe diverse module.

Aplicatiile de baza ale sistemului se regasesc in cadrul celor doua componente de baza ale sistemului: ASiSplus – care reuneste suita aplicatiilor de tip desktop si ASiSria – componenta care aduce puterea aplicatiilor ASiS in mediul online (aplicatii RIA, care pot fi accesate direct din browser). La configurarea solutiei, utilizatorii pot opta pentru o varianta sau alta, sau in functie de organizarea companiei se poate opta pentru o combinatie intre aplicatiile desktop si cele RIA, bineinteles cu incadrarea in cea mai buna varianta tehnica pentru specificul companiei. Toate aplicatiile ASiS, indiferent de natura lor (RIA sau desktop) sunt perfect integrate intre ele, rezultatul fiind o baza de date comuna, cu prelucrare unica a documentelor si urmarire a lor in timp real.

Ce este componenta ASiSria?

ASiSria este termenul generic dat aplicațiilor ASiS care sunt dezvoltate în tehnologia RIA (Rich Internet Applications) și care rulează folosind puterea Internetului si păstrează în bună măsură caracteristicile aplicațiilor tradiționale (aplicații desktop). Aplicațiile ASiSria sunt perfect integrabile intre ele și cu aplicațiile tradiționale (desktop) ASiSplus. Deci în cadrul unei companii există posibilitatea implementării unei soluții ERP ASiS, care să cuprindă atât aplicațiile RIA care funcționează online, cât și aplicațiile tradiționale ASiSplus.

Deși fac parte din clasa aplicațiilor web, aplicațiile RIA oferă o experiență bogată și captivantă și sporesc satisfacția utilizatorilor și productivitatea lor. Marea diferență între aplicațiile RIA și cele web tradiționale este dată de gradul de interacțiune a utilizatorului cu interfața aplicației. Aplicațiile web tradiționale oferă un set limitat de comenzi utilizatorilor și deseori sunt mai dificil de utilizat decât suratele lor de tip desktop. Aplicațiile RIA se comportă ca și aplicații clasice desktop (deși rulează într-un browser de Internet) cu validare interactivă a datelor și transmiterea lor pe server în timp real printr-un efort al traficului de rețea minim. Sunt captate evenimentele de la tastatură (apăsarea tastelor) pentru a trimite automat la server secvențele de litere/cuvinte pentru filtrarea interactivă a datelor, reducând considerabil traficul de rețea. Aplicația client (RIA) conlucrează împreună cu aplicația server pentru optimizarea pachetelor de date schimbate între ele (traficul de rețea).

Performante ASiS ERP

Dintre performanţele Sistemului Integrat ASiS, se pot aminti:

punctExistenta componentei online ASiSria care integreaza toata capacitatea solutiilor de tip desktop intr-un browser web, reusind astfel sa aduca informatia oriunde exista conexiune Internet. ASiSria nu necesita instalare pe calculatoarele-client, reducand considerabil costurile de implementare a solutiei de tip ERP -  ASiS.


punctFiltrarea in machetele ASiS se realizeaza dupa absolut orice criteriu dorit de utilizator. Interfaţa utilizator este orientata pe consultarea bazei de date cu instrumente de regasire rapida a informaţiilor şi ofera posibilitatea de filtrare, ordonare, sortare şi accesare a legaturilor intre date (pe majoritatea campurilor se poate face o trimitere catre o macheta de detaliere; de exemplu: campul client ofera toate informaţiile despre client in contextul acelei machete).

Caracteristici generale ASiS ERP

Dintre caracteristicile de baza ale Sistemului Informatic ASiS putem enumera:

Functionarea ca sistem informatic integrat: abordare globala a informaţiei la nivelul unitaţii, prelucrarea unica şi in timp real a documentelor ceea ce elimina erorile şi inconsistenţa informaţiilor;

Permite o buna gestionare a datelor, cu posibilitate de accesare Web (internet/intranet) sau cu dispozitive tip Palmtop;

Interfata grafica moderna;

Ergonomie in operarea datelor;

Validarea informaţiei introduse, formal şi in context integrator;

Optimizare din punct de vedere al arhitecturii Bazei de Date(campuri şi formate unice, tabele antet şi detalii, etc.) ;