ERP Urmarire Abonati - ASiS.UA

Aplicatie Urmarire Abonati

Soluţia ASiS.UA se preteaza firmelor de prestari servicii pe baza de contracte ce au un numar mare de abonaţi, gen distribuţie apa, salubritate, cablu tv, etc.

Avantajele folosirii aplicaţiei ASiS.UA in sistemul integrat de tip ERP - ASiS constau in usurinţa centralizarii unui numar mare de abonaţi fara a incarca modulul de Contabilitate. Astfel cea mai mare parte din beneficiari vor fi centralizaţi in aplicaţia UA, iar furnizorii si beneficiarii fara contracte in modulul de Contabilitate.

Funcţionalitaţi principale

ASiS.UA permite pentru fiecare abonat care are contract in derulare, generarea de facturi lunare in baza contractului şi a datelor specifice. Aceste facturi se incaseaza scazand soldul abonaţilor. Notele contabile generate de facturi si incasari vor fi transmise in mod automat modulului de Contabilitate.


ASiS.UA este prevazut cu o macheta de actualizare abonaţi, existand şi posibilitatea de grupare a acestora dupa diferite criterii precum: adresa (Strada, Numar, Apartament), grupa de abonaţi (Individuali, Agenti economici), centre si zone (Imparţirea zonei de acoperire altfel decat pe strazi).Pentru unele categorii de abonaţi se pot folosi datele extinse ale abonaţilor. in cazul agenţilor economici se pot stoca mai multe puncte de lucru, pentru asociaţii de locatari se pot pastra locatarii, in general se pot pastra mai multe locaţii pentru fiecare abonat.


Modul de generare a facturilor difera de la un specific la altul si chiar de la un beneficiar la altul.

Stabilirea provizioanelor ca procent din sold si pe intervale de vechime si gestionarea lor automata


Incasarile se pot efectua direct pe un abonat si prin suma totala, direct pe o factura anume sau direct de pe teren


Generare automata de inregistrari contabile pentru facturi, incasari si provizioane

Distribuţie de apa: in acest caz tarifele sunt prestabilite in nomenclatorul de servicii. Cantitaţile se obţin in mai multe feluri astfel:

    apometru individual
    apometre de grup cu procente pentru fiecare abonat
    apometre de grup cu imparţirea cantitaţii dupa numarul de masini si persoane
    pauşal cu normativ prestabilit pentru fiecare grupa de abonaţi

La generarea facturilor se ţine cont de schimbarea tarifelor in cadrul unei luni de calcul iar in baza unei setari se pot factura servicii auxiliare.

Salubritate: In cazul specificului de salubritate se ţine cont de cantitaţile si tarifele din contractul de servicii. Pentru unele diferenţieri se poate folosi cantitatea excepţie din contracte.

Altele: Pentru orice alt specific se vor negocia modalitaţile de calcul cu beneficiarii.

    Facturile se pot incasa in mai multe moduri:

   incasarea integrala a unei factui - sold + penalizari
   incasarea integrala a unei facturi cu rotunjire in momentul incasarii
   incasarea partiala a unei facturi
   incasarea unei sume cu repartizare automata pe facturi – FIFO

La incasarea facturilor este prevazuta atat o modalitate prin care se tipareste factura in momentul incasarii cat si una pentru incasarea facturilor deja tiparite.

buton-prezentare-ASiS1