ASiS ERP - pentru productie, distributie, servicii, retail

Primul Erp romanesc 100% online

Orice activitate, indiferent de domeniu, are nevoie de informaţii de calitate, prelucrate la timp şi cu costuri reduse, pe care sa se poata fundamenta corect deciziile şi care sa poata orienta activitatea din ce in ce mai mult spre parteneri, furnizori şi clienţi.O soluţie informatica care sa se muleze perfect pe profilul companiei, care sa asigure interacţiunea tuturor proceselor face drumul catre performanta mult mai accesibil.

De ce ASiS?

Cu o experienţa vasta in domeniul informatic, ALFA SOFTWARE vine in sprijinul companiilor romaneşti, indiferent de marimea sau complexitatea lor, cu o soluţie informatica integrata, adaptabila profilului oricarei companii.

Sistemul Informatic Integrat ASiS, un sistem de tip ERP, raspunde provocarilor cu care se confrunta companiile in prezent. ASiS optimizeaza procesele economice, sporeşte gradul de eficienţa al angajaţilor, creşte gradul de satisfacţie al clienţlor şi al furnizorilor şi permite urmarirea in detaliu a costurilor activitaţii. Şi pentru ca suntem in permanent contact cu clienţii noştri şi cunoaştem nevoile lor, ASiS este flexibil, uşor configurabil pentru fiecare utilizator in parte şi raspunde nevoilor partenerilor noştri.

ASiS ERP este sistemul integrat care beneficiaza de puterea si securitatea oferite de un motor de baze de date stabil (Microsoft SQL Server) si de portabilitatea asigurata de componenta 100% RIA (Rich Internet Application) – ASiSria. Aceasta componenta integreaza toata capacitatea solutiilor de tip desktop intr-un browser web, reusind astfel sa aduca informatia oriunde exista conexiune Internet. Datorita tehnologiei folosite, ASiSria poate lucra si in regim Cloud Computing, in deplina siguranta si cu performante sporite.

Cum este structurat ERP-ul ASiS?

ASiS este o soluţie modulara şi integrata, destinata tuturor proceselor de business ale companiei. Este alcatuita din 12 aplicaţii şi peste 40 de module, utilizatorii avand posibilitatea de a-şi alege şi configura soluţia potrivita specificului de activitate.

ASiS este un sistem realizat modular, permiţand astfel o abordare a implementarii sale, atat ca intreg, cat şi etapizat pe diverse module.

Aplicatiile de baza ale sistemului se regasesc in cadrul celor doua componente de baza ale sistemului: ASiSplus – care reuneste suita aplicatiilor de tip desktop si ASiSria – componenta care aduce puterea aplicatiilor ASiS in mediul online (aplicatii RIA, care pot fi accesate direct din browser). La configurarea solutiei, utilizatorii pot opta pentru o varianta sau alta, sau in functie de organizarea companiei se poate opta pentru o combinatie intre aplicatiile desktop si cele RIA, bineinteles cu incadrarea in cea mai buna varianta tehnica pentru specificul companiei. Toate aplicatiile ASiS, indiferent de natura lor (RIA sau desktop) sunt perfect integrate intre ele, rezultatul fiind o baza de date comuna, cu prelucrare unica a documentelor si urmarire a lor in timp real.

Ce este componenta ASiSria?

ASiSria este termenul generic dat aplicațiilor ASiS care sunt dezvoltate în tehnologia RIA (Rich Internet Applications) și care rulează folosind puterea Internetului si păstrează în bună măsură caracteristicile aplicațiilor tradiționale (aplicații desktop). Aplicațiile ASiSria sunt perfect integrabile intre ele și cu aplicațiile tradiționale (desktop) ASiSplus. Deci în cadrul unei companii există posibilitatea implementării unei soluții ERP ASiS, care să cuprindă atât aplicațiile RIA care funcționează online, cât și aplicațiile tradiționale ASiSplus.

Deși fac parte din clasa aplicațiilor web, aplicațiile RIA oferă o experiență bogată și captivantă și sporesc satisfacția utilizatorilor și productivitatea lor. Marea diferență între aplicațiile RIA și cele web tradiționale este dată de gradul de interacțiune a utilizatorului cu interfața aplicației. Aplicațiile web tradiționale oferă un set limitat de comenzi utilizatorilor și deseori sunt mai dificil de utilizat decât suratele lor de tip desktop. Aplicațiile RIA se comportă ca și aplicații clasice desktop (deși rulează într-un browser de Internet) cu validare interactivă a datelor și transmiterea lor pe server în timp real printr-un efort al traficului de rețea minim. Sunt captate evenimentele de la tastatură (apăsarea tastelor) pentru a trimite automat la server secvențele de litere/cuvinte pentru filtrarea interactivă a datelor, reducând considerabil traficul de rețea. Aplicația client (RIA) conlucrează împreună cu aplicația server pentru optimizarea pachetelor de date schimbate între ele (traficul de rețea).

Aplicațiile ASiSria înlesnesc indeosebi activitatea companiilor cu puncte de lucru dispersate geografic pe teritoriul României sau în orice alt colț al lumii. Caracteristicile de bază ale aplicațiilor ASiSria sunt faptul că ele rulează într-un browser de Internet pe calculatoarele client fără să necesite instalare/implementare, se conectează la baza de date ASiS și operarea prin ASiSria direct pe serverul central (de la sediu) dă efect în timp real asupra bazei de date.

Componenta online ASiSria este utilizata pentru operarea documentelor primare de la punctele de lucru ale companiilor și poate îngloba funcționalitățile următoarelor aplicații: Contabilitate și Gestiune, Personal și Salarizare, Urmărire Contracte, Tablou de Bord, Managementul Mașinilor, Punct de Vânzare și Urmărire Abonați.

Avantajele aplicatiilor ASiSria

 Performantele ASiSria se refera la:

Eliminarea costurilor de rulare la distanţa. In prezent, pentru o companie cu mai multe puncte de lucru in ţara, operarea şi colectarea informaţiilor la nivel global se face in general utilizand cele doua metode binecunoscute: operarea pe serverul central folosind remote desktop connection sau copierea bazei de date pe un server local cu sincronizare metoda denumita generic: replicare.


Spre deosebire de cele doua metode, ASiSria ruleaza la punctele de lucru ale companiei doar printr-un browser de Internet, fara sa necesite o instalare prealabila. ASiSria nu necesita astfel licenţa de Terminal Services Clients. Fiind realizat in Adobe Flex, ASiSria nu solicita nici vreo licenţa pentru mediul de rulare. O banda obişnuita de Internet este suficienta.


Functioneaza cu orice conexiune la Internet.


ASiSria este independenta de browserul de Internet si  poate fi utilizata in orice browser de Internet suportat pe sistemul de operare Microsoft Windows: Microsoft Internet Explorer, Mozilla FireFox, Google Chrome, Opera, Apple Safari, etc.


De asemenea ASiSria functioneaza si pe alte sisteme de operare decat Microsoft Windows,  cum ar fi Apple OS X sau Ubuntu Dekstop - pe care s-au facut teste, aplicatia fiind optimizata pentru rularea cu acest sistem de operare.


Eliminarea costurilor de instalare şi configurare. Fiind o componenta care ruleaza intr-un browser de Internet, aplicatia nu trebuie instalata pe calculatorul client, iar configurarea ei este accesibila oricarui utilizator.


Nu necesita administrare la punctele de lucru, ci doar la serverul central. Intreaga configurare a Sistemului se face pe serverul central, de unde se vor defini meniurile folosite, tipurile de documente precum si continutul documentelor care vor aparea la logarea fiecarui utilizator de ASiSria. Definirea documentelor se poate face in baza unei liste de campuri predefinite (articol, cantitate, pret furnizor, pret valuta, pret de stoc, cont de stoc, termen de valabilitate, …) si alegerea acelor campuri relevante (restul campurilor fiind completate automat si invizibile pentru utilizatorul final). De asemenea se pot atasa anumite meniuri, anumitor utilizatori. Unui utilizator I se pot atasa Intrari Iesiri si Plati incasari pe cand altui utilizator I se pot atasa Comenzi de livrare, Note Contabile.


Fiind o componenta ASiS ERP, ASiSria utilizeaza aceeaşi baza de date cu aplicaţiile ASiS. Datele operate sau modificate in ASiSria se regasesc in timp real in baza de date ASiS. De asemenea datele actualizate in ASiS vor fi regasite instantaneu in ASiSria.


Are o interfaţa rapida şi ergonomica, fara a reduce din funcţionalitaţile ASiS. Aplicatia ASiSria a fost optimizata din punctul de vedere al ergonomiei interfetei cu utilizatorul. Introducerea datelor in ASiSria se face extrem de usor. Introducerea campurilor validate in cataloage (articole, clienti, conturi, …) se face printr-o componenta inteligenta de tip autocomplete bazata pe tehnologia AJAX. Cautarea se poate face dupa mai multe criterii (ex. Cod fiscal sau denumire) cu introducerea datelor partiale despre informatia cautata.


Extragerea rapoartelor se face printr-o interfata unica. Rapoartele dezvoltate in Reporting Services, apelate din ASiSria au o componenta de apelare inteligenta. Aceasta componenta pregateste parametrii care vor fi trimisi raportului intr-un mod simplu si intuitiv.


Securitarea e asigurata de mecanisme de criptare avansate şi de drepturile de conectare la server.