ERP Personal si Salarizare - ASiS.PS

Aplicatie Personal si Salarizare

Flexibila, dinamica şi mereu adaptata modificarilor legislative din Romania, Personal şi Salarizare este o aplicatie de baza  a ERP-ului ASiS. Aceasta aplicatie ofera informaţii complete şi corecte despre salariaţi, faciliteaza lucrul cu pontaje pe mai multe locuri de munca, cu mai multe tipuri de salarizare şi o politica de sporuri configurata pe specificul companiei.

 

Funcţionalitaţi principale

Pe langa datele cu caracter de personal, se pot introduce informatii extinse despre un salariat (cursuri, calificari, etc) ce pot fi extrase ulterior in rapoartele specifice de personal. De asemenea, aplicatia poate genera diverse adeverinte standardizate si configurabile (sanatate, somaj, etc) in funcţie de cerinţele clienţilor.
Pentru partea de salarizare, ASiS.PS permite lucrul cu conturi bancare (atasate de carduri) pentru viramente automate, ea generand fisiere care pot fi importate automat de catre banci (BCR, BRD, TRANSILVANIA, RAIFFEISEN, TIRIAC, BANCPOST, LEUMI, ALPH BANK, ING).


Gestionand datele a peste 100 000 de salariati, aplicatia ASiS.PS cunoaste o multitudine de tipuri de impozitari ce pot fi folosite pentru angajatii permanenti (pe perioada determinata sau nedeterminata), ocazionali, pensionari, pentru persoanele cu handicap, etc. Plata angajatilor poate fi facuta in regim TESA (dupa ore lucrate) sau acord (dupa realizari).
Aplicatia ASiS.PS permite configurarea mai multor tipuri de ore suplimentare cu procentele aferente (50%, 100%, etc.).


Se pot introduce mai multe sporuri pe baza de grile de vechimi (vechime in munca, vechim in unitate, etc.) si multiple sporuri de conditii.
Pontajul poate fi preluat din diverse sisteme automate de pontaj (carduri de access, aplicatii pe baza de raport de activitate, etc.) si poate fi dus pe mai multe centre de cost (sau profit). Spre exemplu, daca o persoana lucreaza in cadrul aceleasi luni la doua proiecte: 100 de ore la Proiectul 1 si 68 de ore la Proiectul 2, cheluiala cu salariul persoanei respective va merge proportional cu orele lucrate pe fiecare proiect in parte, lucru ce va fi evidentiat in ASiS.PC.
Pontajul poate fi generat automat pentru angajati, el fiind modificat prin exceptie. in pontaj se vor introduce orele suplimentare si orele lucrate in anumite conditii (pentru sporurile de conditii).


Pentru salariatii ce sunt remunerati in acord, realizarile pot proveni automat din modulul ASiS.MP - Managementul Producţiei. De asemenea pot fi configurate proceduri customizate de calcul pentru realizarile in acord. Spre exemplu, o firma cu specific comert calculeaza salariile agentilor in functie de incasarile fiecarui agent in luna respectiva la care aplica un procent in functie de categoria marfurilor incasate). Procedura customizabila va extrage automat incasarile si facturile pe agentul respectiv din ASiS.CG.
Pe langa tipurile de salarizare standard, exista tipul de salarizare numit TESA Acord, tip ce presupune aplicarea unui procent personalului TESA aferent realizarilor persoanelor remunerate in acord din subordine.


Aplicatia de Personal şi Salarizare permite gestionarea concediilor, atat a celor de odihna cat si a celor medicale. Concediile de odihna pot fi de tip: Anual, Eveniment, Neefectuat an curent, Actual din an anterior, Generat an curent. Urmarirea planificarii si a realizarii  concediilor de odihna se realizeaza cu mare uşurinţa.
Retinerile pot fi grupate pe beneficari de retineri, ele putand fi esalonate pe o perioada de timp (sau de tip continuu in cazul unor contributii procentuale - de exemplu contribuţiile sindicale).


Aplicatia permite gestionarea tichetelor de masa (inclusiv gestionarea pe serii a lor) atat pe luna curenta cat si in avans.
Se pot introduce corectii atat in sume brute cat si in sume nete, caz in care va face calculul invers si se va stabili corectia in suma bruta.
Pentru persoanele care sunt platite in acord si au salariul stabilit in functie de o moneda straina (chiar si salariul net), aplicatia stie sa calculeze automat acest fapt.


Este posibila vizualizarea şi listarea situatiilor de avans, lichidare, premii. Fluturasii de lichidare pot fi configurati pentru a afisa cat mai multe informatii utile pentru un salariat (de exemplu: realizarile efective in acord).
Exista chiar şi o operatie de Trimitere Fluturasi pe email, pentru persoanele ce au trecuta adresa de posta electronica.

buton-prezentare-ASiS1