ERP Service Auto - ASiS.SA

Aplicatie Service Auto

Aplicatia ASiS.SA - Service Auto este utila companiilor ce activeaza in sfera serviciilor auto. Ea poate fi folosita atat la partea de service propriu zis cat si la partea de vanzare autovehicule.

 

Funcţionalitaţi principale

Respectand principiile cerute de implementarile ISO9001 / 9002 din domeniu, aplicaţia SA permite introducerea de date despre autovehicule cu informatii complete despre acestea (inclusiv accesorizari).


Aplicatia dispune de un planificator al lucrarilor ce vor fi executate si permite monitorizarea devizelor auto prin intermediul starilor devizului (neinceput, finalizat piese, finalizat manopera, bun de facturat). Introducerea programarilor este facila, datele introduse in fereastra de contact programare nefiind validate. Din macheta de programare lucrari se pot iniţia devize, se pot colora diferit lucrarile ce necesita un timp mai indelungat sau se pot modifica / şterge programari planificate. De asemenea se poate lista o situaţie zilnica cu programarile in lucru.


Aplicaţia de Service Auto permite editarea Fişei maşinii, fişa ce va conţine toate piesele montate pe autovehiculul respectiv şi toate lucrarile de manopera efectuate pe el.


Cautarea in cataloagele de piese respectiv de operatii se face extrem de usor putand fi introduse ca si criteriu primele sau ultimele litere din codul sau denumirea piesei (operatiei).
Editarea situaţiilor finale din aplicaţia SA este facila datorita posibilitaţilor multiple de filtrare. Listele pot conţine datele aferente unei luni, unui an calendaristic sau a unei perioade definite prin data de inceput a perioadei şi data de sfarşit (se poate introduce o perioada ce reprezinta o saptamana – spre exemplu).


Aplicaţia SA are şi un meniu de configurari, unde se pot trece spre exemplu plaja pentru codurile de devize (se pot separa mai uşor cele de service faţa de cele de tinichigerie sau de garanţii), cu posibilitatea de filtrare a lor.


Aplicaţia SA este integrata perfect cu celelalte aplicaţii din cadrul Sistemului Informatic Integrat ASiS, avand tabele comune, de unde rezulta faptul ca terţii (clienţii sau furnizorii firmei), catalogul de piese sau oricare alte tabele din cadrul ei sunt comune cu restul aplicaţiilor. Sistemul Informatic ASiS este un sistem informatic in timp real (on-line) deci, consultand nomenclatorul de piese se vizualizeaza preţurile de vanzare sau stocurile in timp real. De asemenea soldul pe clienţi este actualizat in timp real şi poate fi folosit la blocarea deschiderii devizelor clienţilor rau platnici.

Alte facilitati oferite de aceasta aplicatie: alocare automata a manoperei de efectuat in cadrul unei echipe de service; optiune de refacturare a garanţiilor catre producator; urmarirea devizelor de asigurari cu decontare prin asigurator; rechemari in service; definire acţiuni de marketing; posibilitate de refacturare catre client a lucrarilor efectuate de alt service; interfatare cu aplicatia de vanzare (PV) pentru facturarea/incasarea devizelor sau comenzilor de piese auto; posibilitate de deschidere devize proprii (interne); raport de urmarire devize pe diverse criterii de filtrare si centralizare.

buton-prezentare-ASiS1