ERP Management Masini - ASiS.MM

Aplicatie Managementul Masinilor

Aplicaţia de Management Maşini permite urmarirea tuturor parametrilor şi activitaţilor maşinilor unei unitaţi economice. Acestea pot fi utilaje de producţie sau mijloace de transport.

Funcţionalitaţi principale

Descrierea maşinilor se face in baza unor elemente configurabile astfel incat este posibila configurarea unor utilaje complexe şi cu multiple funcţiuni. De asemenea se pot urmari utilaje interdependente, descrierea activitaţii unora fiind condiţionata de datele privind activitatea celorlalte (ex: Mercedes UNIMOG).


Datorita faptului ca elementele de descriere sunt configurabile, aplicaţia permite descrierea utilajelor cu precizarea formulelor de calcul specifice fiecarui tip de maşina in parte (ex: maşina de Tiparit HEIDELBERG) cu consumuri normate, timpi de procesare a operaţiilor, coeficienţi de incarcare, etc.


Se pot defini formule complexe de calcul ce permit urmarirea consumurilor normate de combustibili şi a altor materiale, şi comparaţia lor cu consumurile efective. Aceste formule pot ţine cont, de exemplu, de: coeficient pornire, capacitate incarcatura, spor de anotimp, categorie de drum folosita, etc.


Pentru partea de reparaţii planificate, se poate introduce un normativ de intervenţii şi astfel se poate urmari cu precizie activitatea de intervenţii planificata şi cea efectiva. Planificarea este automatizata şi configurabila in program, raportul de planificare intervenţii putand fi rulat automat la un interval de timp (ex. o saptamana), iar rezultatul rularii acestui raport sa fie trimis prin poşta electronica celui care supervizeaza activitatea.


Activitaţile pot fi introduse prin fişa de activitate zilnica (FAZ) sau fişa de lucru pentru utilaje.


Aplicaţia din cadrul ASiS ERP permite definirea variabila a operaţiilor de import  - export date dinspre / inspre alte module de exemplu: export de facturi pentru activitatea de transport, export de manopera directa pentru calcul salarii in acord, decontare de comenzi auxiliare pentru costuri.

buton-prezentare-ASiS1