ASiSmag - pentru gestiunea completa a magazinelor

Solutie de vanzare cu casa de marcat, gestiune magazin

ASiSmag este cea mai inovatoare solutie software de gestiune a magazinelor, existenta in momentul de fata pe piata din Romania.

Pornind de la solutia completa ASiS ERP oferita in cazul magazinelor sau lanturilor de magazine mari, ASiSmag este o solutie rezultata prin downscaling si care se preteaza si in cazul firmelor de comert de marime medie sau mica, care nu au posibilitatea de a suporta costurile initiale ale unei investitii IT.
ASiSmag este o aplicatie de tipul CLOUD COMPUTING ceea ce inseamna ca utilizatorului ii sunt puse la dispozitie aplicatii care poate fi de vanzare, de gestiune,  Tablou de Bord al managerului, pentru care accesul se poate realiza prin  intermediul unui browser de Internet (Internet Explorer, Google Chrome, Safari, Opera, Mozilla Firefox).


Atat aplicatia cat si datele proprii ale utilizatorului sunt gazduite pe serverul producatorului – Alfa Software.

Dezvoltata in limbajul Adobe Flash Builder 4, ASiSmag este o aplicatie RIA (Rich Internet Application).

ASiSmag se adreseaza firmelor mici sau mijlocii din zona de comert de retail (cu amanuntul). Publicul-tinta al acestei solutii il reprezinta magazinele de sine–statatoare sau lanturile de magazine cu dispersie geografica (locala, regionala sau nationala) a caror urmarire “ de la distanta” poate constitui o provocare pentru manageri.

Ce este cloud computingul?

cloudCloud computingul” devine din ce in ce mai mult expresia in voga in lumea IT de azi. Definitia lui nu intruneste unanimitate, ci mai multe versiuni in ceea ce priveste noua epoca a tehnologiilor informationale.

Norul, tradus in limba engleza “cloud”, este o metafora binecunoscuta a Internetului, un cliseu familiar care, insa, combinat cu cuvantul “computing” da nastere unei expresii ce poate parea grandioasa pentru unii sau doar o nebuloasa, de cele mai multe ori, pentru altii. In realitate, cloud computingul nu trebuie sa sugereze altceva decat simplitate.

O definitie a cloud-ului ar fi: o solutie de utilizare a resurselor informatice externe (servere, spatiu de stocare, aplicatii si servicii) prin intermediul Internetului.

Dupa altii, cloud computingul poate fi asemuit unei retele electrice la care te racordezi si platesti pe masura consumului propriu de energie electrica. Folosirea se face la cerere si in cantitati variabile, iar plata e pe masura consumului. Cu alte cuvinte, ce nu folosesti, nu platesti.

Inainte si dupa cloud computing...

inainte-si-dupa-cloud-compu

Aplicatiile economice traditionale necesita foarte multe conditii, ceea ce le face mult prea greu de gestionat si mult prea scumpe pentru companiile mici. Ele au nevoie pentru a functiona de servere, spatii pentru ele, retele, latime de banda, capacitati de stocare, etc. si mai e nevoie si de o echipa de experti pentru a le instala si configura.

si apoi de inca cativa experti pentru a le intretine …

Cu “cloud computing”, gestionarea unei afaceri devine mult mai usoara. In loc de a va administra singur reteaua de calculatoare si servere pe care sunt instalate aplicatiile, apelati la un centru de date unde aceste aplicatii sunt stocate. Cand utilizati o aplicatie “ din nori”, nu faceti decat sa va logati la ea si sa o folositi. Beneficiati din prima de serviciul final, fara a interprinde multe alte actiuni pentru a ajunge la finalitatea dorita. Aceasta e puterea cloud computingului.

Solutiile cloud va scutesc de cheltuieli pentru servere, licente software, hosting, colocare, mentenanta sau personal tehnic ultraspecializat. Costa mai putin deoarece nu utilizeaza atatea resurse pentru a functiona. si se pare ca sunt mult mai scalabile si mult mai de incredere decat majoritatea aplicatiilor. in plus, aplicatiile din “nori” beneficiaza de upgradare automata, asa ca aplicatia va fi sigura, performanta si va avea functionalitati noi fara nici un efort din partea dvs.

Secretul este tehnologia care duce la existenta de aplicatii ce pot fi accesate “din nori”. E vorba de aplicatii care ruleaza integral prin Internet si care au un grad mare de interactivitate cu utilizatorul (Rich Internet Applications). Datorita cloud computingului, chiar si firmele mici sau medii care nu isi permiteau o investitie in infrastructura IT sau intr-un software costisitor, pot avea parte de cele mai importante tehnologii din lume, la fel ca si companiile multinationale, dar acum la costuri infime.

Chiar si modul de plata pentru aceste aplicatii poate fi diferit.

Cand aplicatia dvs. ruleaza din “nori”, nu e nevoie sa achizitionati nimic. Totul se reduce la  un abonament lunar, care include absolut tot ce e nevoie pentru functionarea ei.

Extinderea conceptului de cloud computing a dus si la extinderea unui alt fenomen: cel de SaaS (Software as a Service). Asta inseamna ca zilele “licentei” , asa cum le stim noi, sunt pe sfarsite. si ca a livra functionalitatile unei aplicatii prin browser catorva mii de utilizatori va fi privit ca si un serviciu efectuat in baza unui abonament lunar. Pentru client, aceasta inseamna lipsa unei investitii initiale in infrastructura sau software, iar pentru producator costuri reduse de dezvoltare si intretinere a unor astfel de aplicatii.

Cloud computingul nu solicita suplimentar resursele IT ale unei companii si indreapta atentia investitorilor asupra dezvoltarii de noi proiecte si asupra inovatiei. A accesa aplicatii stocate “in nori”, pe servere virtuale,  este o idee simpla, dar cu un impact major asupra afaceriilor dvs.