Caracteristici tehnice ASiSmag

Solutia  ASiSmag este alcatuita din doua componente: componenta Server si componenta Client.

Aplicatie gestiune magazin in regim de inchiriereComponenta Server este administrata de furnizorul de solutie, iar accesul la aceasta componenta se va face prin intermediul Internetului. Prin intermediul ei, furnizorul Alfa Software se obliga sa administreze bazele de date ale clientilor respectand intru totul principiul confidentialitatii datelor.

Personalul dedicat al Alfa Software va fi cel care va defini utilizatorii aferenti fiecarui punct de vanzare conform datelor contractuale si va stabili drepturile de utilizare si de acces la anumite meniuri/module ale acestor utilizatori conform indicatiilor persoanelor de decizie din cadrul magazinelor. In baza de date creata pentru fiecare magazin sau lant de magazine, se vor centraliza toate inregistrarile utilizatorilor lui prin intermediul componentei Client. De asemenea, Alfa Software garanteaza accesul securizat pentru utilizatori la baza de date ASiSmag in baza unui certificat de securitate. Transferul de date dintre server si ASiSmag (componenta client) se realizeaza prin protocolul HTTPS ceea ce permite folosirea aplicatiei in conditii depline de siguranta de pe orice calculator conectat la reteaua Internet.

Tot pe partea de server, Alfa Software se obliga sa asigure buna functionare a infrastructurii software si prin:

 Configurarea serverului ASiSmag.
 Crearea bazei de date aferenta fiecarui client.
 Preluarea in formate standard a datelor de la fiecare client.
 Realizarea de upgrade-uri automate la noile versiuni ale aplicatiei.


Software as a serviceComponenta Client reprezinta de fapt interfata grafica de introducere a datelor de catre utilizatori. Componenta Client este alcatuita din doua module: ASiSmag Vanzare si ASiSmag Manager, interdependente intre ele din punctul de vedere al fluxului de informatii.

ASiSmag Vanzare reprezinta aplicatia de Vanzare care stabileste legatura cu casa de marcat. Ea se instaleaza pe calculatoarele utilizatorilor si functioneaza in mod curent in regim online, sau  offline – ca regim de avarie. in mod normal, ASiSmag Vanzare are acces in timp real la baza de date a magazinului prin intermediul unei conexiuni la Internet (poate fi folosit orice browser), actualizandu-si permanent stocurile si alte informatii vitale pentru functionarea magazinului. insa, ASiSmag Vanzare permite si lucrul offline ca regim de avarie (adica in cazul intreruperii conexiunii de Internet, vanzarea este posibila in continuare, tabelele de Nomenclator de Produse, Preturi si Terti fiind incarcare local; la activarea Internetului are loc doar o resincronizare a datelor cu serverul central). ASiSmag Vanzare va fi instalata pe calculatoarele clientilor de catre personalul Alfa Software sau de catre partenerii nostri. Instalarea acesteia se face in maxim 2 minute. Configurarea ASiSmag Vanzare se va face intr-un timp relativ scurt, in functie de tipul casei de marcat de care se leaga ASiSmag, de catre personalul Alfa Software sau de partenerii nostri.

ASiSmag Manager reprezinta aplicatia de introducere documente  primare, extragere rapoarte/situatii  si vizualizarea acestora in forma grafica. ASiSmag Manager este accesibila strict din browserul de Internet si nu necesita instalare.