Alfa Software vine în ajutorul companiilor românești și integrează sistemul RO e-Transport în ASiS ERP

Alfa Software, unul dintre furnizorii de sisteme informatice de business cu cea mai dinamică ascensiune pe piață, anunță că a integrat sistemul național electronic RO e-Transport în soluția de business – ASiS ERP. Prin acest proces, Alfa Software continuă să susțină demersurile de digitalizare inițiate de statul român pentru simplificarea proceselor administrative.

Guvernul României a aprobat la începutul lunii aprilie a acestui an proiectul de Ordonanță de urgență promovat de Ministerul Finanțelor prin care se stabilește implementarea sistemului electronic integrat RO e-Transport, de monitorizare a transporturilor rutiere de bunuri cu risc fiscal ridicat. Transmiterea datelor prin intermediul RO e-Transport devine operațională începând cu data de 1 iulie 2022. Sancțiunile de nedeclarare se aplica începând cu 1 septembrie 2022.

 

„Serviciul e-Transport a fost conceput de către ANAF cu scopul de a avea o evidență mai clară asupra transportului cu risc fiscal ridicat. Înainte ca o mașină să plece, trebuie introduse următoarele date în sistemul ANAF: numărul de înmatriculare al mașinii și remorcii, adresa de încărcare și descărcare, tipul operațiunii, scopul operațiunii precum și bunurile transportate conform codurilor NC, cantitativ și valoric. În baza declarării acestor informații se primește din sistemul ANAF un cod unic, UIT. Prin această metodă, autoritatea națională va putea verifica dacă au fost declarate toate produsele cu risc fiscal ridicat. Aici e vorba de legume, fructe, rădăcini și tuberculi alimentari, băuturi alcoolice și oțet, sare, sulf, pământuri și pietre, ipsos, var și ciment, îmbrăcăminte și încălțăminte, fontă, fier și oțel. Trebuie ținut cont că datele se introduc în sistem înainte ca mașina să pornească”, a explicat Cristian Gabriel Pavel, CEO Alfa Software.

 

O dată cu integrarea sistemului național e-Transport în ASiS ERP, clienții Alfa Software vor avea acces la acest serviciu, care ajută la crearea unei legături în timp real între o organizație și celelalte sisteme informatice existente la nivelul Ministerului Finanțelor, Agenției Naționale de Administrare Fiscală sau Autorității Vamale Române.

ASiS promovează conceptul de “paperless company” și contribuie la digitalizarea datelor direct de la sursă, în timp real. Documentele de însoțire a mărfii sunt emise din ASiS ERP și transmise cu un simplu click direct în sistemul e-Transport. După primirea codului UIT, acesta se va regăsi pe formatul imprimabil al documentului.

Clienții ASiS ERP care vor utiliza e-Transport, beneficiază de validări specifice care le vor aminti de fiecare dată că anumite bunuri ce ies din unitate trebuie raportate în sistemul ANAF evitând astfel posibile sancțiuni ce rezultă din nedeclarare.

 

“Unul dintre principalele avantaje este că fluxul de introducere și raportare al documentelor ce însoțesc bunurile este complet automatizat. Faptul că ANAF a pus la dispoziție dezvoltatorilor software instrumente moderne de tip API, cu metode avansate de autentificare de tip OAuth, reprezintă un prim pas în direcția de digitalizare a statului prin interoperabilitate. Vom susține în continuare acțiunile de digitalizare pe care le inițiază statul român”, a mai spus Cristian Gabriel Pavel, CEO Alfa Software.

 

 

 

Articole similare

Ro E-transport
Alfa Software vine în ajutorul companiilor românești și integrează sistemul RO e-Transport în ASiS ERP
Alfa Software, unul dintre furnizorii de sisteme informatice de business cu cea mai dinamică ascensiune...
Citește mai mult →
IOT, robotizare, cloud
Robotizarea, inteligența artificială și digitalizarea, printre „must have”-urile industriei de producție
Specialiștii din industria de producție se străduiesc în permanență să depășească provocările care apar...
Citește mai mult →
rezultate financiare asis erp
Alfa Software, furnizorul de sisteme ERP din Cluj, a încheiat anul 2021 cu o creștere de 10% a cifrei de afaceri, ajungând la 2,1 mil. euro
Alfa Software, unul dintre furnizorii de sisteme informatice cu cea mai dinamică ascensiune pe piața...
Citește mai mult →

Crește, eficientizează, inovează cu ASIS ERP

Lasă-ne datele tale și împreună începem să analizăm nevoile companiei tale.