Cum arata un flux complet in solutia ASiS ERP pentru productia de PVC (termopan)?

Solutia ASiS ERP pentru productia de PVC

Necesitatile de gestionare ale comenzilor de la clienti privind realizarea de produse “termopan” determina companiile din acest domeniu sa-si structureze actvitatea intr-un sistem ERP de productie competitiv. Gasirea acestui sistem nu este facila din moment ce este vorba de a gestiona eficient comenzi de tip unicat.

In acest sens, softul de tip ERP ASiS a fost dezvoltat pentru a oferi o solutie viabila companiilor din sfera productiei de tamplarie si geam termoizolant.

Intr-un flux simplificat privind procesele gestionate de ASiS din cadrul firmelor producatoare de tamplarie si geam termoizolant se prezinta astfel:

  • Comenzile de livrare lansate de la clientii interni sau externi sunt preluate in softul de tip ERP ASiS. Fiecare comanda reprezinta de fapt o lucrare de tamplarie cu caracteristici unice.
  • Fiecarei comenzi i se atribuie o anumita stare – dupa cerintele beneficiarului. Aceste stari pot fi, de exemplu: definitiv, facturat in avans si facturat.
  • La introducerea lor in sistem, comenzile au, de obicei, ca stare initiala cea definitiva. In aceasta etapa, sistemul integrat ASiS emite pentru fiecare comanda definitiva o factura proforma, urmand ca la incasarea ei, in cadrul solutiei ASiS sa se realizeze automat generarea facturii definitive si trecerea comenzii in starea facturata.
  • O comanda poate sa-si inceapa parcursul in sistemul informatic ASiS si in starea facturata in avans. In acest caz, sistemul emite factura in avans, urmand ca la emiterea facturii definitive sa aiba loc compensarea automata a acesteia cu factura de avans si inregistrarea diferentelor.
  • Toate facturile finale sunt de servicii si exista posibilitatea de a customiza aplicatia pana la nivelul la care isi doreste managementul companiei. De exemplu, pentru un anumit client s-a realizat posibilitatea de selectie si cumul a mai multor comenzi pe aceeasi factura.
  • Fiecare comanda de livrare este preluata in continuare ca si o comanda de productie. Comenzile de productie sunt analizate si proiectate in softul specializat Klaes din care ASiS va extrage necesarul si consumul de materii prime si materiale pentru fiecare comanda de productie in parte. Fiecare lucrare este tratata ca si o comanda si in modulul de Postcalcul ceea ce face urmarirea costurilor pe lucrari deosebit de facila.
  • De o importanta covarsitoare in aceasta industrie o constituie si aprovizionarea corespunzatoare cu materii prime fie ca ele au o destinatie speciala (pentru o anumita lucrare de tamplarie), fie ca ele sunt generice si utilizate in cadrul majoritatii lucrarilor. Un rol major in procesul de aprovizionare cu materii prime si materiale il are centralizatorul de aprovizionare care stabileste necesarul de aprovizionat functie de stocul existent, de cel comandat si in curs de sosire si de stocul minim al fiecarui articol in parte.
  • Direct din necesar se genereaza comenzile de aprovizionare, cu posibilitate de a modifica comanda de aprovizionare independent de necesar pentru anumite articole.
  • Chiar daca mare parte a productiei (adica cea unicat) se realizeaza in Klaes, pentru partea de infoliere se definesc tehnologiile corespunzatoare in ASiS Managementul Productiei. O data stabilite aceste tehnologii de productie, in fiecare zi se urmaresc realizarile si concomitent cu acestea are loc consumul de materii prime si materiale si se genereaza predarile.
  • Managementul dispune de rapoarte customizate, dar si de rapoartele standard ASiS – cele de gestiune precum: stocuri la data…., stocuri pe vechimi, viteza de rotatie a stocurilor, etc.

 

Transmite mai departe

Articole similare

Foi de parcurs, ordine de deplasare, preluare date GPS in sistemul ERP
Alfa Software aduce automatizarea smart în transporturi: ASiS ERP generează automat ordinele de deplasare și foile de parcurs prin preluarea datelor din sisteme de tip GPS
Automatizare: ASiS ERP generează automat ordinele de deplasare și foile de parcurs prin preluarea datelor...
Citește mai mult →
ro e-transport | ASiS ERP
RO e-Transport a integrat în ASiS ERP în anul 2022
RO e-Transport, integrat în ASiS ERP. Alfa Software, unul dintre furnizorii de sisteme informatice de...
Citește mai mult →
ASiS TMS - solutie software pentru transporturi rutiere de marfuri | ASiS ERP
ASiS TMS: 5 motive pentru care compania ta are nevoie de o TMS
Ce este un sistem TMS? O soluție de management al transporturilor (TMS) este un pas important spre digitalizare...
Citește mai mult →

Crește, eficientizează, inovează cu ASIS ERP

Lasă-ne datele tale și împreună începem să analizăm nevoile companiei tale.