Dafora

Dafora

Alfa Software si Dafora Medias sarbatoresc un deceniu de parteneriat

Au trecut 10 ani de când a avut loc implementarea sistemului informatic ASiS la Grupul Dafora Mediaș. Pe atunci, de dimensiuni considerabil mai reduse decât ceea ce înseamnă astăzi, Dafora constituia o provocare pentru tânăra echipă de implementare Alfa Software, din prisma complexității proiectului și a varietății de activități din cadrul grupului. Provocarea a rămas în timp, căci Grupul Dafora a cunoscut o dezvoltare spectaculoasă atât în ceea ce privește activitatea de bază (de foraj), cât și în alte domenii precum construcția magistralelor de gaz, distribuția gazelor naturale, abatorizarea și prelucrarea cărnii, turism, etc.

Sistemul Informatic Integrat ERP – ASiS a asigurat în fiecare din aceste activități din Grupul Dafora o platformă comună și structurată de management al activității, informații manageriale exacte și posibilitatea de a prezenta situații consolidate.

“S-a creat practic o sinergie între dinamica companiei fondate la Mediaș și cea a echipei Alfa Software. Dezvoltarea grupului Dafora și diversificarea ariei de activitate au coincis în diferite momente cu viziunea conducerii Alfa Software asupra direcțiilor de dezvoltare ale Sistemului Informatic Integrat ASiS.
Personalul IT din cadrul Dafora a participat activ la dezvoltarea unor funcționalități din cadrul sistemului integrat ASiS și a asigurat de-a lungul acestor ani trecerea lină la versiunile mai noi ale sistemului ASiS. Mulțumim în special acestui departament din cadrul Grupului Dafora pentru profesionalismul de care dau dovadă zi de zi, dar mai ales pentru sprijinul necondiționat acordat echipei de dezvoltare Alfa Software. Un exemplu în acest sens îl constituie aplicațiile on-line ASiSria ( utilizează tehnologia RIA): in 2009, ideea unor aplicații RIA a fost împărtășită informaticienilor de la Dafora, iar în 2010, după un an de dezvoltare, prima aplicație ASiS pe platformă RIA a fost testată și implementată pentru prima dată în cadrul grupului Dafora.” – Pavel Cristian Gabriel, Director Cercetare-Dezvoltare, Alfa Software.

“De-a lungul timpului, echipa Alfa Software ne-a surprins plăcut cu inovațiile pe care le-a adus sistemului informatic ASiS. Sunt mereu înaintea timpului, a pieței din România și pentru noi, acest lucru reprezintă un avantaj. Faptul că din 2010 am început să utilizăm din ce în ce mai mult aplicațiile on-line – ASiSria ne-a adus un plus de transparență față de partenerii noștri interni și internaționali. De exemplu, în cazul sondelor de foraj, oferim partenerilor din Germania dreptul de a accesa în mod securizat aplicația on-line – ASiSria pentru mentenanța sondelor și de a vizualiza în timp real realizarea planului zilnic de mentenanță al acestora. Partenerii nostri externi au rămas plăcut impresionați de flexibilitatea de care dăm dovadă prin intermediul soluției ASiSria, iar în alte viitoare colaborări suntem convinși că acest aspect va reprezenta unul dintre atuurile companiei nostre.” – Ioan Stanciu, Sef Departament IT, Dafora Medias.

Pentru a marca un deceniu de colaborare Dafora – Alfa Software, cei doi parteneri lucrează la un proiect comun care se va concretiza la începutul lunii martie 2012 printr-o aplicație comună pe platforma RIA. Aplicația va gestiona politicile de resurse umane din cadrul companiilor, criteriile de performanță și obiectivele companiilor, evaluările pe bază de cunoștiințe și rezultate ale angajaților, etc. Aceasta aplicație va fi perfect integrată cu aplicația de salarizare din cadrul sistemului ERP ASiS.

Despre Grupul Dafora Mediaș
Grupul Dafora este în prezent unul dintre cele mai dinamice grupuri românești. Dintre companiile din cadrul grupului amintim: Dafora Foraj, Condmag (costrucție magistrale de gaz), Flowtex Technology (distribuția gazelor naturale), Timgaz, Dafora Turism, Daflog, Trangex, Cars, etc. Acțiunile Dafora SA și Condmag sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti.

Lider pe piata de foraj din Romania, Dafora executa servicii de foraj onshore pentru petrol, gaze naturale si ape geotermale, lucrari de probe productie si workover, cat si servicii de mentenanta si transport pentru echipamentele de foraj.

De-a lungul timpului, Dafora a contractat majoritatea lucrarilor de foraj pentru companiile internationale implicate in acest sector pe piata din Romania, insa deruleaza contracte si in Tanzania, Uganda, Sudan, Mozambic, Bulgaria, Ucraina si Franta.

La sfarsitul lunii august 2011, Dafora a inceput lucrarile de foraj pentru sonda 20 Adjud, beneficiarii lucrarii fiind OMV Petrom in parteneriat cu compania americana Hunt Oil.

De asemenea, DAFORA SA a semnat un contract de foraj pentru ape geotermale in Germania, lucrarile constand in realizarea serviciilor de foraj a patru sonde pentru compania GeothermSolarpark Nordhastedt GmbH. Durata contractului este de 2 ani, cu posibilitate de prelungire, iar valoarea totala a lucrarilor se ridica la aproximativ 15 milioane de euro.

Dafora erp servicii

Grup de firme: Da

Domeniu de activitate

Foraje, turism

Cifră de afaceri

19 milioane EUR

Număr angajați

223
DEMO

Pin It on Pinterest