Interviu cu Moș Crăciun. Cum a ajuns cel mai iubit personaj să utilizeze un sistem ERP.

Interviu cu Moș Crăciun. Cum a ajuns cel mai iubit personaj să utilizeze un sistem ERP.

Interviu cu Moș Crăciun. Cum a ajuns cel mai iubit personaj să utilizeze un sistem ERP.

mos craciun erp

Într-un articol din anul anterior analizam posibilitatea ca Moș Crăciun, cel mai mare producător și distribuitor de cadouri pentru copii cuminți din întreaga lume, să utilizeze un sistem ERP. Această teorie avea la bază faptul că Moșul are la dispoziție un timp limitat pentru a asigura livrarea fiecărui cadou, aceasta din urmă fiind greu de realizat fără o soluție software modernă.

Mai mult, el reușește să satisfacă dorințele copiilor, asigurându-se că aceștia descoperă dimineața darurile sub brad. De aceea, posibilitatea ca acesta să utilizeze o soluție ERP avea la bază date reale. În acest an, am vrut să discutăm această teorie chiar cu cel responsabil de fericirea copiilor din întreaga lume. Astfel, ne-am hotărât să-i facem o vizită în Rovaniemi, orașul lui de reședință. Amintindu-și de noi ca niște copii foarte cuminți, Moșul a fost de acord să ne răspundă la câteva întrebări, confirmând astfel ceea ce noi presupuneam: Moș Crăciun folosește o soluție ERP.

ASW: Bună Moșule, ne pare bine să te cunoaștem personal și îți mulțumim pentru toate cadourile oferite de-a lungul anilor.

Moș Crăciun: Dragii mei, a fost plăcerea mea ca în toți acești ani să vă aduc zâmbetul pe buze. Ați crescut mari și frumoși, chiar dacă nu la fel de cuminți.

ASW: Avem o întrebare și sper să ne poți lămuri. Pentru tot procesul de planificare, producție și distribuție, folosești un sistem ERP?

MC: Bineînțeles! Și dragii mei, trebuie să recunosc, e cea mai bună decizie pe care am luat-o. Până să implementez soluția ERP, existau numeroase probleme. Listele cu dorințele copiilor erau pierdute mai mereu, fluxurile de producție a jucăriilor nu erau deloc optimizate și, uneori, chiar dacă nu mi-e ușor să recunosc asta, cadourile ajungeau sub bradul greșit. La copiii mai mici nu era așa o mare problemă, deoarece mulți dintre ei își doresc lucruri comune, dar imaginați-vă cum e să ajungă o rochiță roz la un băiat de 13 ani.

ASW: Da, presupunem că nu era tocmai plăcut nici pentru voi, nici pentru ei.

MC: Exact, noi vrem să oferim fiecărui copil cadoul pe care și-l dorește și facem tot pentru a-l produce și a-l livra la timp. Iar când acest lucru nu se întâmplă, suntem foarte dezamăgiți. Cine își imagina că Moș Crăciun poate fi trist de Crăciun, nu? Dar odată cu implementarea ERP-ului, avem o acuratețe de livrare a cadourilor de 98%.

ASW: Cred că am intrat și noi în acel procent de 2% acum câțiva ani.

MC: Nu, e din cauză că nu ați fost destul de cuminți.

ASW: Văd că tu ești foarte mulțumit de sistemul ERP, dar cum au reacționat resursele tale… mai-puțin-umane?

MC: Nu i-am mai văzut niciodată atât de încântați. Înainte aveam mari probleme cu retenția angajaților. Foarte mulți dintre ei plecau datorită muncii grele pe care trebuiau s-o depună și a repetitivității task-urilor. Acum, elfii se pot concentra pe activitățile care contează, având în același timp acces instant la orice date necesare. Orele de lucru au fost reduse, iar salariile sunt calculate ușor și exact, printr-un modul de salarizare. În plus, renii știu exact traseul pe care trebuie să-l parcurgă, putând actualiza în timp real informațiile cu privire la locurile care au fost vizitate.

ASW: Se pare că ERP-ul v-a ajutat foarte mult.

MC: Da, e cel mai frumos cadou pe care l-am primit de la Crăciuneasa. Acum avem și noi timp să stăm seara, în fața șemineului și să vorbim despre toți copiii pe care i-am făcut fericiți de-a lungul anilor.

ASW: Ne bucurăm că v-am putut ajuta. Moșule, știm că ești ocupat în această perioadă, așa că nu îți vom mai răpi din timp. Îți mulțumim că ai stat alături de noi pentru a ne răspunde întrebărilor și așteptăm cu nerăbdare cadourile din acest an. Crăciun Fericit!

MC: Crăciun Fericit, dragilor! Cred că o să vă placă surprizele pe care vi le-am pregătit.

DEMO

Pin It on Pinterest