Valorificarea RPA pentru productivitate îmbunătățită: Principalele Tendințe în Industrie și Sfaturi pentru Implementare

RPA (Robot Process Automation) pentru productivitate crescută

Într-un peisaj de afaceri în evoluție rapidă, companiile caută în mod constant soluții inovatoare pentru a-și optimiza operațiunile și a stimula productivitatea. Automatizarea Proceselor Robotice (RPA) a devenit o tehnologie esențială, ce le permite companiilor să automatizeze sarcinile repetitive și să valorifice întregul potențial al forței de muncă.

rpa,robot process automation

RPA poate reduce semnificativ eroarea umană și munca manuală în diverse industrii. Aceasta implică utilizarea tehnologiei software pentru a efectua sarcini repetitive, eliberând angajații de procesele plictisitoare, care nu le pun în suficientă valoare abilitățile. Potrivit mai multor studii, adoptarea tehnologiei RPA este în creștere, 20% dintre organizații implementând această tehnologie în ultimii ani.

Cu toate acestea, există și provocări în implementarea RPA, inclusiv rezistența la schimbare, îngrijorări cu privire la standardizarea proceselor și riscuri de securitate. Însă, în context, beneficiile RPA sunt semnificative. Complet implementată, RPA poate economisi până la 25.000 de ore de lucru pe an într-o companie, arată cercetările. Mai mult, personalul se poate concentra pe proiecte mai valoroase rezultând în mod natural, și o creștere a preciziei și productivității.

Pe măsură ce RPA câștigă teren în diverse industrii, iată și principalele tendințe, utile pentru companiile care iau în considerare implementarea unei soluții de acest gen:

Revoluția Hyperautomation:

Peisajul automatizării asistă la o trecere către hiper-automatizare, care implică combinarea RPA cu inteligența artificială, învățarea automată și alte tehnologii avansate. Această tendință oferă companiilor posibilitatea de a aborda procese mai complexe și de a îmbunătăți capacitățile de luare a deciziilor.

Automatizarea Proceselor End-to-End:

Companiile se concentrează din ce în ce mai mult pe automatizarea proceselor complete, în loc să automatizeze sarcini individuale. Prin automatizarea fluxurilor integrale de lucru, organizațiile pot obține eficiență sporită, reducerea transferurilor și un timp mai rapid de procesare.

Soluții RPA bazate pe Cloud:

Soluțiile de acest tip câștigă popularitate datorită scalabilității, flexibilității și rentabilității lor. RPA bazat pe cloud permite companiilor să-și extindă eforturile de automatizare, fără a investi în infrastructură suplimentară.

RPA No-Code:

Integrarea platformelor RPA de tip no code în diverse produse de business  le permite utilizatorilor să creeze și să implementeze fluxuri de lucru, neavând nevoie de cunoștințe minime de programare. Aceasta permite o implementare mai rapidă și îi împuternicește pe angajații non-tehnici să participe activ la procesul de automatizare.

Și echipa Alfa Software și-a propus ca, anul acesta, să concentreze resurse semnificative în aria RPA pentru diverse procese de business, cu scopul de a perfecționa cât mai mult sistemul ASiS ERP pe care îl dezvoltă. O componentă de tip RPA este deja integrată în soluția ASiS ERP, iar adoptarea sa în rândul clienților este în creștere.

În concluzie, pe măsură ce companiile caută modalități de optimizare a operațiunilor și de menținere a competitivității, RPA reprezintă o variantă transformatoare pentru sporirea productivității. Valorificând principalele tendințe din industrie și urmând sfaturile experților pentru implementare, companiile pot porni într-o călătorie RPA de succes, care deschide calea către un viitor mai eficient și productiv.

 

Alfa Software este o companie de IT cu capital privat românesc, cu o vechime de 26 de ani pe piață. Compania are sediul central în Cluj-Napoca, punct de lucru în Zalău și acoperire națională, prin rețeaua de parteneri.

Compania este furnizor de soluții ERP simple și practice, aplicații intuitive, ușor de folosit, modulare și personalizabile, care cresc randamentul business-urilor, prin digitalizare. Echipa de programatori care dezvoltă și implementează sistemul ASiS are o experiență demonstrată de peste 15 ani.

În prezent, compania are peste 600 de clienți și dezvoltă sisteme ERP pentru verticale majore de business precum: producție, construcții, servicii, transporturi, utilități și agricultură. Printre principalii clienți ai companiei se numără Cemacon, Brikston Leier, Ortoprofil, Deltamed, Arobs, Ardealul, Tirrena Scavi, Team Montage, Nova Grup, MG Tec Industry.

Transmite mai departe

Articole similare

software as a service
Ce inseamna Cloud-computing si Software-as-a-Service?
Cloud computingul este expresia în vogă în lumea IT de azi. Definiția lui nu întrunește unanimitate,...
Citește mai mult →
ERP transformare digitala
6 semne ale necesității implementării unui sistem ERP
Sistem ERP: Când apare necesitatea implementării lui? Dezvoltarea și creșterea business-ului reprezintă...
Citește mai mult →
Post-covid
Cum poate asigura un sistem ERP depășirea obstacolelor într-o lume post-COVID?
Sistem ERP: Poate o soluție integrată să ajute companiile în era post-Covid? Pentru a ține pasul cu schimbările...
Citește mai mult →

Crește, eficientizează, inovează cu ASIS ERP

Lasă-ne datele tale și împreună începem să analizăm nevoile companiei tale.