Secretele livrării cadourilor în 24 de ore. Folosește Moșul o soluție ERP? - Blog ASW

Secretele livrării cadourilor în 24 de ore. Folosește Moșul o soluție ERP?

Secretele livrării cadourilor în 24 de ore. Folosește Moșul o soluție ERP?

asis erp craciun

În fiecare an, Moșul ne surprinde cu operațiunea sa perfectă de livrare a cadourilor. De la activitatea de producție până la așezarea lor sub bradul de Crăciun, el reușește în fiecare an să facă milioane de copii fericiți.

Până acum, punctualitatea Moșului era pusă pe seama unor elemente magice, dar odată cu evoluția tehnologiilor de cercetare și a extinderii informațiilor despre Polul Nord, o nouă teorie a ieșit la suprafață. Ea afirmă că cel mai mare producător și distribuitor de cadouri pentru copii cuminți din întreaga lume, folosește un sistem ERP. Mai mult decât atât, renii și elfii garantează funcționarea optimă a acestuia introducând la timp datele aprovizionării și livrării fiecărui obiect.

Prin integrarea software-urilor ERP și CRM, Moșul este capabil să se asigure că atelierul lui funcționează corespunzător, că materiile prime sunt primite la timp și că toate ajutoarele sale sunt fericite. După cum știm, menținerea satisfacției elfilor este direct proporțională cu satisfacția copiilor în ziua de Crăciun.

Soluțiile oferă vizibilitate la nivelul datelor despre inventar și a programului de livrare, oferindu-i Moșului posibilitatea de a satisface dorințele copiilor și de a se asigura că fiecare copil descoperă dimineață cadourile sub brad. La baza alegerii folosirii sistemelor de planificare a resurselor și de management a relației cu clienții au stat cinci motive principale:

  1. Asigurarea satisfacției clienților

În prezent, copiii reprezintă un public țintă mai greu de satisfăcut ca niciodată. Cadourile cerute de ei sunt tot mai complexe, iar organizarea tuturor jocurilor video, a telefoanelor mobile și a pieselor pentru computer nu mai poate fi făcută cu ajutorul unui document Excel.

O soluție integrată îl ajută astfel pe Moș Crăciun să identifice rapid comportamente noi ale consumatorilor, asigurând disponibilitatea acestora.

  1. Diferențierea dintre copiii cuminți și cei răi

Menținerea unei baze de date referitoare la gradul de cumințenie pe parcursul anului este o sarcina dificilă. De aceea, Moșul folosește o soluție CRM, cu ajutorul căreia poate efectua un calcul al tuturor acțiunilor pozitive și negative pe parcursul unui an.

Supravegherea electronică a redus numărul personalului necesar pentru a ține scorul gradului de cumințenie, iar agenții din teren utilizează device-uri mobile pentru a introduce toate datele în sistem.

  1. Preluarea comenzilor

În medie, preluarea și procesarea comenzilor reprezintă un proces de până la 60% din costul total al administrării depozitelor și un factor extrem de important în asigurarea fericirii clienților. Printr-o soluție ERP personalizată, această funcție devine complet automatizată, asigurându-se astfel eficiența preluării și reducându-se timpul total de procesare al unei comenzi.

Desfășurarea fără probleme a acestei părți din întregul proces este esențială atunci când trebuie să duci la bun sfârșit mai mult de 2 miliarde de comenzi și ești responsabil de fericirea fiecărui copil din lume.

  1. Managementul lanțului de aprovizionare

Lanțul de aprovizionare al Moșului este, cu siguranță, unul lung și complex. Aducerea materiilor prime din întreaga lume la fabrica sa din Laponia nu poate fi o întreprindere ușoară.

Un sistem ERP integrat îi permite însă să gestioneze mai bine relațiile cu furnizorii și să negocieze eficient condițiile de livrare și costurile produselor. Mai mult decât atât, software-ul oferă elfilor instrumentele necesare planificării, coordonării și executării livrării la timp a bunurilor.

  1. Organizarea și controlul resurselor „umane”

Mediul de afaceri din Polul Nord este avantajat de lipsa unor regulamente clare cu privire la taxele ce trebuie achitate și de lejeritatea supravegherii din partea organelor de control.

Cu toate acestea, Moșul urmărește să-și mențină angajații fericiți și să îi compenseze proporțional cu munca depusă. Deoarece elfii realizează ore suplimentare (lucrând zilnic conform unui program de cel puțin 12 ore), calculul salariului anual și a sporurilor care revin acestora pentru munca asiduă depusă în luna decembrie se realizează cu ajutorul unui sistem ERP.

Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care Moș Crăciun a ales un sistem ERP. A mai rămas doar un secret de dezvăluit: chiar dacă Moșul a avut în față multe oferte, Alfa Software a reușit să-i propună acestuia o colaborare pe care nu a putut-o refuza. Află și tu cum poate ASiS să susțină dezvoltarea business-ului tău și contactează-ne pentru mai multe detalii.

DEMO

Pin It on Pinterest