ERP pentru producție: Industria de producție și „must-have-urile” pentru productivitate în 2023

Află care sunt noile tendințele în digitalizarea segmentului de producție

industria de producție

ERP pentru producție: procese fără hârtii,  IOT industrial, Business Intelligence pe producție, robotizare

Află cum poate un ERP pentru producție să digitalizeze procesele de producție rapid și eficient în 2023!

Eficiența ridicată în sectorul de producție este influențată mai nou de adoptarea rapidă a tehnologiei dedicate producției și interconectarea ei.  Un ERP de producție înseamnă în ziua de azi conectare cu roboți industriali, analize de business la minut și colectare și centralizare de date la nivel de sisteme de producție sau oameni.

ERP pentru producție

Ce înseamnă digitalizarea industriei de producție?

Industria de producție este una extrem de complexă, iar companiile din acest sector au nevoie să țină pasul cu evoluția tehnologiei pentru a putea rămâne în competiție.

Specialiștii din industria de producție se străduiesc în permanență să depășească provocările care apar de la un an la altul, să îmbunătățească procesele și să își crească eficiența. Tendințele care sunt în centrul atenției sectorului de producție anul acesta se orientează înspre atingerea acestor obiective. 

Industria de producție a fost nevoită să se adapteze pentru a ține pasul cu valul de digitalizare și cu trendurile care au apărut, pentru a profita de toate beneficiile pe care le oferă acestea. 

„Odată cu valul de digitalizare, s-au ivit numeroase oportunități pentru industria de producție.  Afacerile care au înțeles de la început cât de important este digitalizarea au putut să profite de toate beneficiile care au venit odată cu ea.

Acest marș al tehnologiei, al conectivității și al îmbunătățirilor în materie de automatizare va continua și prezinta oportunități fără precedent”, a declarat Cristian Gabriel Pavel, CEO Alfa Software.

În timp ce liderii companiilor caută nu numai să facă față provocărilor, ci și să își consolideze strategia în așa fel încât să obțină cât mai multe din beneficiile care le-au fost puse la dispoziție, perspectivele industriei de producție pentru anul 2023 se axează pe câteva tendințe importante care trebuie luate în considerare:

Procese fără hârtie în industria de producție

ERP pentru producție

Utilizarea unui sistem unic complet (ERP pentru producție) dedicat producției, văzut ca parte dintr-un proiect de Transformare Digitală, ajută la eliminarea hârtiilor din procesele companiilor, inclusiv a celor din sectorul de producție, deoarece asigură toate uneltele desfășurării activității de producție (planificare, desfășurare, raportare, urmărire, livrare etc).                                                                                                           

Colectarea cât mai rapidă și „locală” a datelor

ERP pentru producție

Prin intermediul terminalelor mobile, a cântarelor, a POS-urilor și a scanerelor industriale, datele produselor sunt colectate automat, chiar direct din hala de producție.                                                                                               

IoT industrial și mentenanță preventivă

ERP pentru productie: IOT, robotizare, BI

IoT (Internet of things) a fost mult timp prezentată ca o tehnologie care va schimba modul în care trăim, lucrăm și ne distrăm. Recenta accelerare a trecerii noastre la sistemele digitale a pus-o din nou în centrul atenției. În linii mari, IoT este un sistem în care mașinile „vorbesc” între ele, folosind senzori și sisteme cloud pentru a colecta și analiza date cu scopul de a oferi utilizatorilor rezultate conectate.

În domeniul producției, tehnologia permite automatizarea proceselor de fabricare a produselor, ceea ce înseamnă reducerea costurilor cu forța de muncă și minimizarea riscului de eroare umană.  Datele colectate de la senzorii de pe mașinile din fabrică pot ajuta producătorii să înțeleagă modul în care funcționează mașinile, să optimizeze procesul de întreținere, să reducă timpii de oprire a mașinilor și chiar să permită implementarea mentenanței preventive.                                                          

Analiza datelor prin instrumente avansate de Business Intelligence (BI) în industria de producție

 BI valorifică software-ul și serviciile pentru a transforma datele în informații practice care schimbă paradigma de luare a deciziilor de afaceri ale unei organizații. În mod practic, instrumentele BI accesează și analizează seturi de date și prezintă constatări analitice în rapoarte, rezumate, tablouri de bord, grafice, diagrame și hărți pentru a oferi utilizatorilor informații relevante despre starea afacerii.                                                                                                                         

Digitalizarea tuturor proceselor

 Întregul lanț care ține de producție, începând cu aprovizionarea și finalizând cu managementul resurselor umane pe fiecare proiect în parte se realizează prin ERP.                                                                                                                                       

Robotizarea 

Datorită automatizării, mașinile sunt acum capabile să îndeplinească din ce în ce mai multe sarcini repetitive care degrevează oamenii. Prin urmare, este logic ca mașinile să poată prelua din ce în ce mai multe sarcini de producție. Robotizarea poate aduce multe avantaje producătorilor, inclusiv o productivitate mai mare, o precizie mai mare și costuri mai mici.

Vom vedea tot mai multe fabrici complet automatizate sau așa-numitele fabrici întunecate – locații în care producția are loc fără intervenție umană directă la fața locului. „Trebuie înțeles că acest proces de robotizare, care este tot mai des implementat de către industria de producție nu are scopul de a înlocui forța de muncă. Din contră, le ușurează munca, iar oamenii din producție devin de înaltă specializare. În același timp, ajută la rezolvarea crizei forței de muncă”, a adăugat Directorul General Alfa Software.                                                                                        

O relație mai strânsă cu clienții din industria de producție

 Companiile, inclusiv cele din zona de producție, se orientează tot mai mult către relația cu clienții. Astfel, prin intermediul instrumentelor de tip API sau portabile, le oferă clienților informații în timp real despre statusul comenzii, estimări de livrare ș.a.m.d. 

Despre Alfa Software

Alfa Software este o companie de IT cu capital privat românesc, cu o vechime de 25 de ani pe piață. Compania are sediul central în Cluj-Napoca, punct de lucru în Zalău și acoperire națională prin parteneri.

Compania este furnizor de soluții ERP simple și practice, aplicații intuitive, ușor de folosit, modulare și customizabile, care cresc randamentul business-ului prin digitalizare. Echipa de programatori care dezvoltă și implementează sistemul ASiS are experiență de peste 15 ani pe produs.

În prezent, compania are peste 600 de clienți și dezvoltă sisteme ERP pentru 5 verticale majore de business: producție, servicii, construcții, reciclare, distribuție și retail. Printre principalii clienți ai companiei se numără Cemacon, Brikston Leier, Ortoprofil, Deltamed, Arobs, Ardealul, Tirrena Scavi, Team Montage, Nova Grup, MG Tec Industry.

Pentru mai multe informații: www.asw.ro

 

Transmite mai departe

Articole similare

Modificari legislative 2024 salarizare
Care sunt modificările legislative de taxe și impozite pe partea de salarizare pentru 2024?
Modificări legislative 2024 | Salarii| Concedii medicale, vouchere de vacanță, tichete de masă, telemuncă,...
Citește mai mult →
Transformare digitala
5 motive pentru a investi într-un sistem ERP
De ce să investești într-un sistem ERP? Un studiu publicat recent de Market Research Engine arată că...
Citește mai mult →
sfaturi implementare erp
ERP: 5 sfaturi pentru implementarea unui sistem integrat cu succes
ERP: 5 sfaturi pentru implementarea unui sistem integrat cu succes Inovația tehnologică a adus numeroase...
Citește mai mult →

Crește, eficientizează, inovează cu ASIS ERP

Lasă-ne datele tale și împreună începem să analizăm nevoile companiei tale.