Unicarm
Optimizarea fluxului de comenzi de livrare și aprovizionare
Descriere introductivă
Unicarm, cel mai mare producător din industria cărnii din România, a decis să utilizeze ERP-ul ASiS pentru a-și consolida fluxurile informaționale între magazinele proprii din întreaga țară și depozite.
În prezent, cu peste 3,000 de angajaţi şi o linie tehnologică modernă, Unicarm realizează și comercializează peste 300 produse și 50 sortimente de carne în diferite forme de ambalare. Pe lângă preparatele din carne, Unicarm și-a extins activitatea și în domeniul lactatelor și a panificației, oferind clienților săi diversitate, calitate, prospeţime şi nu în ultimul rând preţuri de producător pentru produsele sale.
Unicarm deține 80 de magazine proprii și 7 depozite distribuite în partea de nord-vest a Transilvaniei, în centrul Transilvaniei şi în nordul Moldovei.
Provocare
Produsele fabricate de Unicarm ajungeau cu dificultate la magazine și în cantități estimative deoarece comenzile de la magazine erau preluate necentralizat, prin telefon sau email. Dar datorită volumului ridicat de comenzi și a lipsei unui instrument practic de gestionare a lor, s-a dorit extinderea sistemului ERP ASiS cu modulul de Comenzi de livrare. Implementarea și configurarea acestui modul avea setat ca termen de execuție o săptămână pentru toată rețeaua de magazine, fără a leza în vreun fel desfășurarea activității de zi cu zi. Modernizarea a ajutat la completarea fluxului informațional necesar pentru realizarea producției.
Soluția noastră
Pentru a răspunde nevoilor specifice și provocările Unicarm am implementat următoarele soluții:
Optimizarea fluxului de comenzi
Sunt lansate comenzi de livrare de la magazinele proprii către fabrică. Practic, toate comenzile de livrare de la magazine pot fi urmărite etapizat, prin atașarea unor stări (0 – Operat, 1 – Aprobat, 2 – Transferat, 3 – Facturabil, etc).
Comenzile operate de la magazine sunt analizate la sediu și onorate în măsura existenței pe stoc a produselor comandate. Comenzile de la magazine care nu pot fi onorate de depozitele din țară sunt centralizate și se utilizează în mod automat pentru fundamentarea lansării comenzilor de producție de carne, pâine și lapte.
Optimizarea și gestionarea stocului
Este gestionat cu ASiS ERP atât stocul din magazine cât și cel din fabrică.
Management eficient al producției
În baza comenzilor de la magazine și nu numai (de la supermarketuri, etc) se stabilește cantitatea care va fi produsă din fiecare sortiment. Se ține cont și de termenele de livrare și de termenele de expirare ale produselor.