Diferit erp constructii

Grupul de firme Diferit beneficiază de situații de pe șantiere în timp real prin utilizarea componentei ASiSmobile a ERP-ului ASiS

 

Grupul de firme Diferit care însumează 6 companii cu activitate în domeniul construcțiilor rutiere sau conexe, a implementat soluția ASiS pentru urmărirea șantierelor deschise în toată țara. Diferit operează preponderent în Transilvania, printre proiectele sale numărându-se și cele de reabilitare a drumurilor publice din municipiul Cluj-Napoca.

Necesitatea unei soluții informatice flexibile și adaptate a venit ca urmare a lipsei de informații în timp real de pe șantierele din țară și a întârzierilor în operarea documentelor externe și intragrup.

“Operarea documentelor rămânea mereu în urmă datorită volumului mare de lucru și a faptului că documentele soseau cu întârziere de pe șantiere. Acest aspect punea o reală piedică în realizarea unor calcule de costuri și analize de profitabilitate și în adoptarea unor decizii de business rapide.” Dan Totelecan, Director General Diferit.

Soluția pentru rezolvarea acestor dificultăți a venit o dată cu implementarea ERP-ului ASiS.
ASiS a fost sistemul integrat ales de conducerea Diferit datorită flexibilității sale și a disponibilității reprezentanților Alfa Software de a-l adapta pe specificul de activitate Diferit. De asemenea, experiența vastă Alfa Software privind construcțiile de drumuri, rezultată în urma implementărilor multiple din domeniu, a înclinat balanța înspre acest producător de sistem integrat.
ASiS a integrat informațiile firmelor din grup într-o bază de date unică și a oferit posibilitatea introducerii de informații în sistem, inclusiv de pe șantiere, prin intermediul aplicației ASiSmobile.
Pentru urmărirea unui proiect, la firma Diferit, prioritatea o constituie controlul șantierelor. ASiS preia în timp real pontajele de pe șantiere, evidențiază cantitățile de materiale utilizate pe șantier, utilajele folosite și gestionează contractele de servicii oferite de firmele subcontractoare.
Colectarea de informații de pe șantiere – legate de utilaje, dar și de altă natură (pontaje, recepții de materii prime și materiale, etc) – a constituit una dintre marile provocări ale implementării soluției ASiS la Diferit. Era nevoie de o modalitate facilă, ingenioasă și rapidă de operare de pe smartphone-uri, astfel încât șefii de șantier să fie încurajați să folosească soluția mobilă de la Alfa Software, perfect integrată cu baza de date a companiei. Înainte de utilizarea ERP-ului ASiS, exista un decalaj între recepția efectivă a materialelor pe șantiere și introducerea documentului în calculator, între cantitatea reală și cea de pe factura furnizorului, s.a.m.d. ceea ce făcea dificilă existența unei situații la zi a costurilor sau a materialelor de pe șantiere. Componenta ASiSmobile personalizată a permis șefilor de șantier să introducă informații de pe telefonul mobil de la locul lucrărilor direct în baza de date unitară a companiei. În mod particular, pentru a fluidiza procesul de operare, documentele de gestiune sunt încărcate în sistemul informatic ASiS sub formă de poză de către șefii de șantier si sunt operate imediat la sediul central. Faptul că toate documentele ajung imediat la sediul central permite încadrarea corectă a cheltuielilor pe lucrări.
Pentru pontajul de pe șantiere, s-a ales o soluție tehnică care să limiteze timpul destinat operării pe telefonul mobil, de pe șantier. S-a mers pe varianta de preluare a informațiilor din ziua precedentă și de validare a lor sau de modificare (unde e cazul) prin diferență.
O altă nevoie a celor de la Diferit se referă la urmărirea parcului și flotei auto. Diferit dispune de o flotă de mașini impresionantă și de un parc de utilaje necesare construcțiilor de drumuri în continuă creștere. “Evidența costurilor pe mașini este absolut esențială în cazul nostru, deoarece utilajele noastre se regăsesc în număr mare pe șantierele deschise și reprezintă o componentă importantă a costurilor pe proiecte.” Aplicația ASiS de Management al Mașinilor asigură urmărirea foilor de parcurs și de lucru, înregistrarea normativelor de intervenții (revizii, reparații, asigurări, ITP) și planificarea lor, înregistrarea devizelor interne sau externe și în sfârșit favorizează analiza cheltuielilor pe mașini.

“De departe cea mai mare provocare în cadrul proiectului Diferit a constituit-o automatizarea decontărilor intragrup. Am observat că deși departamentul contabil era același pentru toate firmele din grup, se pierdea mult timp cu operarea documentelor intragrup. De exemplu, pentru o factură emisă de Asphadif, era necesară înregistrarea unei recepții la firma Diferit și a unui consum la Asphadif.
Ce am reușit să realizăm prin soluția ASiS la grupul de firme Diferit a fost operarea unui document, la una din firmele din grup, și generarea automată a documentelor derivate la celelalte firme. Această automatizare se aplică pentru orice document contabil generat din ASiS.” a declarat Pavel Cristian Gabriel, Director Alfa Software.

În ceea ce privește partea contabilă, în baza documentelor primare generate și înregistrate, ASiS realizează automat inclusiv operațiunile de consolidare la nivel de grup Diferit.

Industrie

Servicii

Cifră de afaceri

44 milioane EUR

Număr de angajați
Transmite mai departe
“Soluția de la Alfa Software a introdus în compania noastră multiple automatizări, la care nu am sperat, și a îmbunătățit vizibil modul de lucru existent până acum. Beneficiile utilizării ASiS ERP s-au resimțit la nivelul oricărui departament. Cu ASiS ERP, am dobândit controlul asupra afacerii și un ajutor puternic în analiza costurilor pe baze reale”.

Dan Totelecan, Director General al Diferit

Transmite mai departe

Crește, eficientizează, inovează cu ASIS ERP

Lasă-ne datele tale și împreună începem să analizăm nevoile companiei tale.