Berg Banat zincare termica erp

Berg Banat își controlează procesele de zincare termică bazându-se pe soluția ASiS ERP

Zincarea termică este procesul de acoperire a oțelului cu un strat de zinc și reprezintă cea mai buna protecție anticorozivă, condiţionată de respectarea normelor tehnice. Berg Banat este printre puținii producători din Romania specializați în procesul de zincare termică și a ales soluția ASiS ERP pentru monitorizarea proceselor companiei. Compania a crescut constant și are în prezent o cifră de afaceri de 7 milioane de euro.
Pentru Berg Banat, modulele selectate ale soluției ASiS sunt: Contabilitate și Gestiune, Personal și Salarizare, Mijloace Fixe, Urmărire Contracte și Managementul Producției.
Conducerea companiei a ales să implementeze sistemul integrat de la Alfa Software în urma unor recomandări solide pentru acest sistem integrat și a unor prezentări personalizate pe specificul de activitate al companiei. De asemenea, discuțiile cu consultanții ASiS au venit să completeze imaginea unei echipe și a unei soluții robuste, capabile să rezolve cele mai rafinate probleme de urmărire a producției, vânzărilor sau livrărilor.

La implementare, efortul s-a concentrat pe partea de urmărire a producției în locațiile din Timișoara și Făgăraș și pe setarea corectă a gestiunilor conform realităților fizice astfel încât să existe o urmărire strictă a stocurilor și a mișcărilor lor. Cu ajutorul ASiS, s-a reușit eliminarea timpilor de așteptare pentru sosirea de materii prime indirecte și s-au setat limite sub care stocurile necesare în producție nu au voie să coboare. La atingerea sau apropierea de aceste limite, sistemul notifică responsabilii cu procesul de aprovizionare pentru a suplimenta stocul până la un nivel optim. Comenzile pentru reîntregirea stocului se pot face la nivel de furnizor sau luând fiecare reper în parte.

Urmărirea contractelor în ASiS continuă dincolo de partea de producție și vizează decontarea economico-financiară. Există o urmărire strictă a facturilor emise, încasate și a celor neîncasate.

“De asemenea, am setat în program notificări pe intervale de scadență pentru facturile neachitate.
Aceasta ne-a ajutat în relația noastră cu asiguratorul de creanțe căruia trebuia să îl comunicăm regulat, la un anumit număr de zile după data facturării, atunci când se depașea scadența de plată, care sunt facturile neachitate la timp pentru care solicitam să fie făcută plata de către firma de asigurări.” a declarat domnul Virgil Vitan, Director Comercial Berg Banat.

Mai mult decât atât, managementul companiei a adoptat și soluția de Business Intelligence de la Alfa Software pentru a obține o imagine mai bună asupra activității companiei. Sistemul de analiză și raportare le permite să urmărească o serie de indicatori de vânzări și producție, scadențare terți pe diverse intervale de timp și previziuni de încasare și de plăți. S-au realizat și rapoarte pe specificul companiei, solicitate în mod expres de conducere.

Industrie

Producţie

Cifră de afaceri

7 milioane EUR

Număr de angajați

151

Transmite mai departe
“Afacerea noastră este una complexă pentru că prețurile și țintele noastre de vânzări se clădesc în funcție de cotația metalelor de la Bursa din Londra. În ASiS Vânzări am putut defini, previziona și urmări bugete, ceea ce ne-a permis să vizualizăm rapoartele procentuale dintre prețurile noastre și ancora reprezentată de London Metal Exchange.”

Daniel Tomoș, Director Economic Berg Banat Timișoara

Transmite mai departe

Crește, eficientizează, inovează cu ASIS ERP

Lasă-ne datele tale și împreună începem să analizăm nevoile companiei tale.