5 motive pentru a investi într-un sistem ERP

Transformare digitala, sistem ERP | ASiS ERP

De ce să investești într-un sistem ERP?

Un studiu publicat recent de Market Research Engine arată că piața ERP va atinge valoarea de 50 miliarde de dolari în până în 2025. Impactul din prezent al acestor soluții este evident, iar acesta va fi accentuat în viitorul apropiat. În condițiile în care fenomenul globalizării restrânge piața în diferite industrii, orice instrument care oferă companiei tale un avantaj competitiv este indispensabil. Pentru multe business-uri acesta este atins printr-un sistem ERP.

Pentru unele organizații, implementarea unui sistem ERP poate părea inutilă la o primă vedere. Cu toate acestea, pe măsură ce ele se extind și se dezvoltă, o astfel de soluție va deveni necesară pentru funcționarea lor eficientă. De la analiza datelor, la raportare, înregistrare, urmărire, contabilitate și automatizare, ERP-ul îți poate oferi toate instrumentele de succes.

Un software ERP stochează toate datele într-o singură bază, oferind posibilitatea fiecărui departament de a lucra cu același set de informații. În plus, ele pot fi organizate, analizate și transformate în rapoarte utile luării deciziilor vitale la nivel de business. ERP-ul reunește într-un singur sistem gestionarea clienților, managementul financiar, inventarul, activitățile de contabilitate și lanțul de aprovizionare.

Investiția într-o astfel de soluție necesită resurse importante de timp și de bani. Dar, în contextul actual rentabilitatea sa este ridicată, iar costurile vor fi recuperate într-un timp rezonabil, crescând profitul companiei pe termen lung. În continuare, vom prezenta doar câteva dintre motivele pentru care recomandăm investiția într-un sistem ERP :

Creșterea productivității

În lipsa unui sistem ERP, realizarea manuală a task-urilor repetitive este de multe ori imposibil de evitat. Sarcini precum generarea de rapoarte, păstrarea tabelelor de timp și monitorizarea inventarului pot ocupa resurse considerabile și pot suferi datorită inevitabilității erorilor umane.

Cu ajutorul unei soluții ERP, astfel de task-uri pot fi automatizate, oferind astfel personalului timp de a aborda sarcini mai complexe și garantând acuratețea datelor de business.

 

Reducerea costurilor

Având posibilitatea de a recepționa toate informațiile despre operațiunile companiei în timp real, ERP-ul permite o planificare mai bună a strategiei de business. Aceasta poate fi astfel fundamentată pe decizii bazate pe date exacte, creând astfel un viitor mai profitabil.

Descopera cum reduce costurile un sistem ERP

După cum aminteam și anterior, un sistem ERP îți arată importanța și în reducerea activității administrative și, implicit, a erorilor umane. Atunci când angajații își petrec fiecare zi repetând task-urile manuale, este inevitabil ca aceștia să greșească la un moment dat. Automatizarea oferă posibilitatea integrării datelor dintr-o parte a sistemului în alta, evitând erorile de introducere, care ar putea să coste compania ta.

 

Îmbunătățirea operațiunilor financiare și de contabilitate

Deținerea unui control deplin asupra aspectelor financiare este esențială pentru dezvoltarea unei companii. Cu toate acestea, dacă business-ul nu are o soluție IT eficientă, complexitatea datelor financiare poate să devină greu de gestionat.

Un sistem ERP integrat asigură preluarea tuturor datelor, precum și analiza și prezentarea lor într-un mod ușor de înțeles, prin tablouri de bord customizabile conform nevoilor business-ului.

 

Îmbunătățirea relației cu clienții

Pentru a asigura succesul business-ului tău pe termen lung, este important atât să întărești relațiile cu clienții existenți, cât și să dezvolți colaborări productive cu clienți noi. Capacitatea de a vinde eficient unei game largi de consumatori poate asigura un cash-flow productiv și deschide noi căi de atragere a unor venituri suplimentare.

Sistemele ERP asigură o mai bună distribuție a informațiilor despre clienți între departamente, oferind în același timp instrumente de finalizare a comenzilor care determină un echilibru între cerere și ofertă.

 

Gestionarea inventarului

Una dintre cele mai mari provocări ale unei companii este monitorizarea și gestionarea inventarului, în special în perioadele de creștere sau în cele dominate de instabilitate. Începând de la utilizarea codurilor de bare și ajungând până la urmărirea codurilor de serie și a etichetelor RFID, sistemele ERP pot contribui la evidența exactă a inventarului, la nivelul fiecărei etape în cadrul lanțului de aprovizionare.

Inventarierea cu ajutorul unui sistem ERP

Astfel, locația fiecărui produs poate fi monitorizată, indiferent de specificul acesteia, în diferite depozite sau chiar la raft. Claritatea de gestionare a depozitelor duce la îmbunătățirea operațiunilor generale de afaceri.

 

Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru a investi într-un sistem ERP. Solicită o consultanță gratuită și află cum poate beneficia compania ta de pe urma unei astfel de soluții.

Transmite mai departe

Articole similare

Modulul Ordine de deplasare in ASiS ERP: OCR-izare, automatizare, aplicatie mobila
Modulul Ordine de deplasare: OCR-izare, eficiență și control în deplasările angajaților cu ASiS ERP
Ce face modulul de gestionare a Ordinelor de deplasare din ASiS ERP?   Modulul de Ordine de deplasare...
Citește mai mult →
Andrei Pop, Delivery Manager Alfa Software
Agri-business: Interviurile Alfa Software - Andrei Pop despre implementarea Agrotex Carei
Agri-business: Implementare Agrotex Carei Andrei Pop este consultant de implementare în echipa Alfa Software...
Citește mai mult →
Declaratia 406 SAF-T | ASiS ERP
Declarația SAF-T: Alfa Software lansează o nouă funcționalitate în 2022, care permite generarea declarația SAF-T din sistemul ASiS ERP
Declarația SAF-T conține informații despre întreaga contabilitate a unei companii. Alfa Software, furnizor...
Citește mai mult →

Crește, eficientizează, inovează cu ASIS ERP

Lasă-ne datele tale și împreună începem să analizăm nevoile companiei tale.