6 semne ale necesității implementării unui sistem ERP

implementare ERP, ERP transformare digitala | ASiS ERP

Sistem ERP: Când apare necesitatea implementării lui?

Solutie ERP pentru orice industrie

Dezvoltarea și creșterea business-ului reprezintă cu siguranță obiective de bază ale companiei tale. Cu toate acestea, pe măsură ce ele sunt atinse și organizația se extinde, numărul resurselor necesare va crește, iar alocarea eficientă a acestora va devenit tot mai dificilă.

Fie că vorbim de oameni competenți și pasionați sau de sisteme puternice și inteligente, scalarea afacerii depinde de o utilizare productivă a tuturor părților ce stau la baza unei companii. Multe dintre deciziile de cumpărare și integrare cu privire la diferite software-uri vor influența direcțiile organizației pe măsura creșterii acesteia.

Inevitabil, compania va ajunge la un punct în care planificarea tradițională a resurselor va fi insuficientă, apărând astfel nevoia implementării unui sistem ERP. Una dintre complexitățile integrării unei astfel de soluții este legată de timp. Dacă decizia este luată prea devreme, ea poate duce la creșterea confuziei în rândul angajaților și la scăderea productivității. Pe de altă parte, dacă ea este amânată prea mult, există riscul de a rata oportunități considerabile de creștere a profiturilor.

Decizia implementării unui sistem ERP trebuie luată astfel într-un moment favorabil. Din fericire, există câteva semne care evidențiază nevoia integrării unei soluții de acest timp. Printre ele se numără:

 

Lipsurile semnificative în comunicarea aspectelor legate de business din cauza datelor insuficiente

Comunicarea eficace atât cu echipele interne, cât și cu partenerii sau clienții este vitală pentru menținerea unei afaceri de succes. Cu toate acestea, în perioadele de creștere, nerespectarea termenelor limită sau încetinirea fluxului proceselor reprezintă semne ale insuficienței la nivel tehnologic.

O soluție ERP vă poate ajuta să stocați, urmăriți și gestionați cu ușurință toate datele relevante din cadrul companiei. Mai mult, accesul la acestea se poate realiza în timp real, susținând astfel comunicarea cu privire la procesele vitale ale organizației.

 

Scăderea sau ratarea oportunităților de afaceri din cauza erorilor de documentare

Multe oportunități de afaceri pot fi pierdute din cauza unei documentări necorespunzătoare sau a dificultăților apărute în procesele curente de gestionare a datelor.

Sistemele ERP oferă instrumentele necesare pentru gestionarea eficientă a unui volum semnificativ de informații, evitându-se astfel pierderea profiturilor semnificative.

 

Diminuarea productivității angajaților din cauza proceselor manuale

Pe măsură ce compania ta crește, investițiile în software-uri și tehnologii noi vor trebui și ele amplificate. Cu toate acestea, în cazul în care vă bazați pe multiple sisteme separate pentru toate procesele business-ului, există riscul de a pierde din productivitatea angajaților prin necesitatea acestora de a realiza manual diferite sarcini.

O soluție ERP elimină o mare parte din această muncă manuală și contribuie la integrarea nevoilor operaționale într-un sistem unic și puternic.

 

Nevoia de gestionare a unui volum mare de date în cadrul fiecărui departament

Dacă succesul companiei tale se bazează pe gestionarea interdepartamentală a unor cantități mari de informații, atunci organizarea, urmărirea și garantarea accesibilității lor poate reprezenta o provocare semnificativă.

Sistemele ERP sunt capabile însă să gestioneze, organizeze și integreze un volum ridicat de date. Mai mult, multe dintre soluții oferă un acces partajat pe roluri, garantând astfel accesul la informații doar persoanelor care au nevoie de ele în desfășurarea activității. Acest nivel de securitate contribuie la protejarea integrității datelor companiei, oferind în același timp angajaților instrumentele necesare pentru îndeplinirea cu succes a sarcinilor.

 

Imposibilitatea gestionării proceselor de contabilitate cu ajutorul sistemelor actuale

Pentru a menține marje de profit relevante, compania ta trebuie să dispună de sisteme și proceduri solide de contabilitate. Ele asigură menținerea profitabilității afacerii pe parcursul dezvoltării sale, necesitând însă resurse semnificative de timp și bani, care pot determina creșterea rapidă a costurilor generale.

În cazul în care procesele de contabilitate devin din ce în ce mai complexe în fiecare lună, investiția într-un sistem ERP poate rezolva această problemă. Cu ajutorul acestuia reduceți costurile implicate de ele și dezvoltați module de contabilitate personalizate. Mai mult, prin intermediul unui ERP puteți automatiza tranzacțiile recurente, economisind astfel timp și bani.

 

Existența unui consens la nivelul administrației pentru implementarea unui sistem ERP

Implementarea unei soluții ERP reprezintă un efort complex, toate părțile dintr-o companie fiind implicate în acest proces. De aceea, este important ca toți factorii de decizie din cadrul organizației să recunoască beneficiile pe care un astfel de software le oferă și să ajungă la un acord cu privire la nevoile fundamentale de business pe care el le satisface.

 

Acestea sunt doar câteva dintre semnele care pot evidenția necesitatea implementării unui sistem ERP într-o companie. Află dacă compania ta a ajuns în acest punct și cum poate beneficia și ea de instrumente personalizate de business printr-un demo gratuit.

 

Transmite mai departe

Articole similare

Modulul Ordine de deplasare in ASiS ERP: OCR-izare, automatizare, aplicatie mobila
Modulul Ordine de deplasare: OCR-izare, eficiență și control în deplasările angajaților cu ASiS ERP
Ce face modulul de gestionare a Ordinelor de deplasare din ASiS ERP?   Modulul de Ordine de deplasare...
Citește mai mult →
Andrei Pop, Delivery Manager Alfa Software
Agri-business: Interviurile Alfa Software - Andrei Pop despre implementarea Agrotex Carei
Agri-business: Implementare Agrotex Carei Andrei Pop este consultant de implementare în echipa Alfa Software...
Citește mai mult →
Declaratia 406 SAF-T | ASiS ERP
Declarația SAF-T: Alfa Software lansează o nouă funcționalitate în 2022, care permite generarea declarația SAF-T din sistemul ASiS ERP
Declarația SAF-T conține informații despre întreaga contabilitate a unei companii. Alfa Software, furnizor...
Citește mai mult →

Crește, eficientizează, inovează cu ASIS ERP

Lasă-ne datele tale și împreună începem să analizăm nevoile companiei tale.