Producția pe loturi și mărimi la fabrica de încălțăminte Rekord este gestionată cu ASiS

Fabrica Rekord este cel mai mare producător și exportator de încălțăminte din judetul Alba și a optat pentru implementarea sistemului informatic integrat de la Alfa Software în vederea realizării managementului proceselor de afaceri, în special a celor de producție.
Rekord Alba produce încălțăminte sport (ghete de munte, cizme pentru motocros, ghete sky-fond) sub numele unor branduri cunoscute precum: Salomon, Garmont, Mammut, Dolomite, Salewa, Viking sau Alfa. Colaborarea de lungă durată cu deținătorii acestor mărci de încălțăminte demonstrează preocuparea conducerii companiei pentru respectarea standardelor înalte de calitate și a exigențelor privind onorarea termenelor de livrare a produselor finite. Nevoia de a controla cu strictețe procesele de aprovizionare, producție și livrare au stat la baza deciziei de a achiziționa sistemul integrat ASiS.

Un prim pas în păstrarea relației companiei cu clienții externi a fost automatizarea preluării comenzilor și importul lor dintr-un format Excel în sistemul ERP ASiS.
Tot printr-o operație de import dintr-un fișier Excel, sunt adăugate recepțiile de materii prime și materiale în baza de date, cu preluarea automată a datelor necesare în declarația Intrastat. Această automatizare a înlocuit procesul de introducere manuală a documentelor de recepție. O recepție are în medie 100 de poziții și timpul minim de introducere a ei de către un operator, în sistemul ERP, ar fi de 20 – 30 de minute fără această automatizare.
De asemenea, pentru conducerea companiei era important ca în secțiile de producție, materiile prime și materialele utilizate în procesul de fabricație să fie gestionate la nivel de lot, iar produsele finite să se poată raporta atât ținând cont de lot cât și pe mărimi. ASiS a rezolvat această cerință, lotul fiind un element care se regăsește în urmărirea întregului proces de producție.

În cazul producției proprii, consumul materialelor în secții se face folosind un centralizator specific în care se cumulează mai multe comenzi de producție în același timp, cu scopul de a eficientiza consumul de materii prime și timpul de execuție. Producția din secții este urmarită și raportată la nivel de operație și pe mărimi, prin scanarea rapoartelor zilnice de producție. Există posibilitatea de a raporta produsele rezultate care nu îndeplinesc criteriile de calitate cerute de beneficiari (calitatea a 2-a).
În ceea ce privește costurile de producție, ASiS ERP calculează automat prețul de stoc, folosind o formulă de calcul care ține cont de prețul materialelor folosite în producție și de alți coeficienți interni.

La facturare, se preiau prețurile negociate cu clienții, fiind necesară completarea doar a cantităților de produse rezultate pe mărimi. Formularul de factură este generat în mai multe limbi în format PDF, Excel sau Word.
Compania Rekord a fost înființată în 1994 și este deținută de familia Giacometti Alcide. În prezent, compania a ajuns la o cifră de afaceri de peste 20 milioane de EUR și peste 400 de angajați.

 

 

 

 

Industrie

Producţie

Cifră de afaceri

20 milioane EUR

Număr de angajați

460

Transmite mai departe
Soluția propusă de Alfa Software a avut în vedere nevoile noastre concrete de a manageriza producția, ținând cont de specificul nostru de activitate și a corespuns totodată cerințelor noastre inclusiv din perspectiva financiară. În prezent, cu ASiS ERP, avem o organizare solidă a informațiilor, la orice nivel. Timpul de procesare a informațiilor de natură economică s-a redus considerabil datorită multiplelor automatizări realizate de echipa de implementare.”

Maria Fekete, Director Economic la Rekord SRL.

Transmite mai departe

Crește, eficientizează, inovează cu ASIS ERP

Lasă-ne datele tale și împreună începem să analizăm nevoile companiei tale.

Solicită o prezentare

Trimite datele tale de contact, echipa noastră te va contacta.