Auto Alex, lider pe piața de materiale de construcții din Banat, va implementa sistemul integrat de la Alfa Software

Companie de top din județul Caraș Severin, Auto Alex a ales trecerea la ERP-ul 100% online ASiS pentru a-și consolida în principal activitățile de vânzare și distribuție a materialelor de construcții în partea de vest a țării, dar și pentru gestionarea domeniilor secundare de activitate – service auto, panificație și alimentație publică (sala de evenimente, restaurante).

Decizia de a implementa ERP-ul ASiS s-a luat în urma unui proces îndelungat de selecție care a însemnat prezentări succesive ale sistemelor informatice consacrate din România, discuții punctuale, centrate pe funcționalități ERP adaptate specificului companiei, liste de control ale punctelor cheie definite de fiecare departament în parte și nu în ultimul rând, verificarea referințelor din piață privind funcționarea și flexibilitatea soluțiilor ERP luate în calcul și calitatea serviciilor post-implementare.
Auto Alex utiliza un sistem ce nu mai satisfacea nevoile actuale și nici cele de perspectiva ale companiei. Programul anterior, utilizat timp de 7 ani, nu avea module de bază precum cel de retail și de personal-salarizare și deci, nu reușea integrarea tuturor departamentelor companiei într-o bază de date unică.
Experiența cu programul anterior a determinat conducerea Auto Alex să acorde maximă atenție procesului de selecție al unui nou sistem ERP, accentul punându-se pe flexibilitatea sistemului ERP, pe capacitatea lui de adaptare și pe existența unor aplicații de core-business, care să reușească să acopere toate sectoarele de activitate din cadrul companiei.
ASiS ERP a demonstrat ca înglobează o vastă experiență pe partea de salarizare, că a reușit integrarea unor lanțuri mari de magazine într-un timp record și că are dezvoltate modulele de Service Auto și Horeca care să asigure unificarea absolută a tuturor informațiilor din compania Auto Alex într-o bază de date unică.
Pe partea de retail, prin implementarea ERP-ului ASiS, Auto Alex va beneficia de coerență în ceea ce priveste politicile de prețuri și marjele de adaosuri în rețeaua sa de magazine, automatizarea transferurilor între gestiuni și optimizarea aprovizionărilor, livrărilor și transportului de marfă din depozite. În prezent, Auto Alex operează prin intermediul a 14 puncte de lucru (depozite regionale și magazine) din Moldova Noua, Oravița, Reșița, Bocșa și Timișoara. De asemenea, are o rețea extinsă de agenți de vânzări în partea de vest a țării. Pentru forța de vânzări Auto Alex, s-a hotărât dotarea agenților de vânzări cu tablete pe care se va instala aplicația ASiSagent și care va facilita accesul acestora în timp real la informații privind stocurile, limitele de creditare, istoricul clienților alocați, etc. E important faptul că ASiSagent e conectată în timp real la baza de date unică deoarece aprovizionarea magazinelor și onorarea comenzilor clienților formulate prin agenți se fac din aceleași depozite, ceea ce asigură cunoașterea reală a stocului oricând, existența unui sistem automat de rezervări de stoc pe măsura înregistrării cererilor în sistemul ERP (prin agenți, la magazine) și a aprovizionării cu marfă bazate pe setarea unor limite minime de stoc. În depozite, pentru a avea rapiditate în manipularea mărfii, se are în vedere introducerea etichetelor cu coduri de bare în vederea gestionării logistice a celor peste 10.000 de repere vândute și distribuite de Auto Alex.

La Auto Alex, pentru partea de retail, în ASiS ERP, categoriile de prețuri și discounturi se vor seta de la sediul central, de unde se propagă automat în sistem și pot fi vizualizate de agenții de teren sau de către personalul din magazine.
De asemenea, cei de la Auto Alex vor beneficia de un control strict al costurilor la nivel de magazine, agenți sau global prin rapoarte personalizate.

Auto Alex este principalul distribuitor de materiale de construcții în zona Banat. Prin intermediul magazinelor sale mai sunt comercializate produse de amenajări interioare și exterioare, electrocasnice, sobe de gătit, roabe și betoniere. De asemenea compania deține și un service auto care beneficiază de echipamente de ultimă generație.
Auto Alex a înregistrat în 2015 o cifră de afaceri de peste 15 milioane de euro și are 130 de angajați.

Industrie

Producţie, Retail, Distribuție, Servicii

Cifră de afaceri

15 milioane EUR

Număr de angajați

130

Transmite mai departe
“Cei de la Auto Alex sunt familiarizați cu ceea ce înseamnă implementarea unui sistem informatic integrat și pregătiți să depunem un efort susținut împreună cu echipa de implementare a Soft Net Consulting și cea de dezvoltare din cadrul ALFA SOFTWARE. Ne dorim să realizăm cât mai multe automatizări, cu precadere în zona de WMS și retail. Obiectivele Auto Alex de extindere la nivel național și de a deschide un lanț de magazine de bricolaj sunt deja cunoscute. În acest sens, ASiS va asigura o mai bună circulație a informației și un control sporit asupra tuturor fluxurilor operaționale și în primul rând flexibilitate la schimbările pieței. Considerăm că ASiS e soluția ERP potrivită pentru respectarea planurilor de dezvoltare ale companiei Auto Alex.”

Dorin Andreica, Director General Soft Net Consulting

Transmite mai departe

Crește, eficientizează, inovează cu ASIS ERP

Lasă-ne datele tale și împreună începem să analizăm nevoile companiei tale.

Solicită o prezentare

Trimite datele tale de contact, echipa noastră te va contacta.