Declarația SAF-T: Alfa Software lansează o nouă funcționalitate în 2022, care permite generarea declarația SAF-T din sistemul ASiS ERP

Declaratia 406 SAF-T | ASiS ERP

Declarația SAF-T conține informații despre întreaga contabilitate a unei companii.

Alfa Software, furnizor de soluții ERP, lansează în cadrul sistemului ASiS ERP o funcționalitate care permite generarea declarației SAF-T. Documentul conține informații despre întreaga contabilitate a unei companii.

Începând cu luna ianuarie a acestui an, a anului 2022, s-a introdus un nou standard de raportare a datelor către sistemul fiscal românesc, mai exact prin introducerea Declarației 406. Fișierul de control fiscal SAF-T devine obligatoriu, etapizat și diferit, în funcție de categoria din care contribuabilii fac parte. Aceste modificări vizează într-o primă etapă marii contribuabili, iar într-un pas ulterior și cei mici și mijlocii vor fi nevoiți să depună noua declarație.

Declarația SAF-T, generată prin ASiS ERP

Alfa Software iese în întâmpinarea nevoilor companiilor în procesul de digitalizare a transferului de informații contabile către autoritățile fiscale și oferă acestora posibilitatea de a genera declarația SAF-T chiar prin intermediul instrumentului ASiS ERP.

„Ne bucurăm să vedem pașii pe care autoritățile din România îi parcurg spre simplificare prin digitalizare a relației cu mediul privat. Ne alăturăm acestui demers, deoarece transformarea digitală a companiilor românești este una dintre prioritățile companiei Alfa Software. Începând de azi, declarația SAF-T poate fi generată direct din soluția noastră de management, ASiS ERP și transmisă mai departe către ANAF”, a declarat Cristian Gabriel Pavel, Director General Alfa Software.

Declaratia SAF-T

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat ordinul 1783/2021 pentru implementarea SAF-T care conține: natura informațiilor care trebuie declarate, modelul de raportare, procedura, condiţiile, termenele şi datele de transmitere. Implementarea în România a raportării SAF-T este o modificare a sistemului fiscal care are impact nu doar la nivel contabil și fiscal, ci și la nivel organizațional. Declarația SAF-T conține practic, întreaga contabilitate a firmei, de la solduri de conturi, la nomenclatorul de produse, plăți, încasări, facturi etc.

 „Procesul tehnic de clarificare a informațiilor ce vor fi preluate în această declarație și a modalităților de validare a declarației SAF-T a beneficiat de suportul unui grup de lucru din cadrul ANAF, care a răspuns prompt tuturor întrebărilor puse de specialiștii noștri. Momentan, declarația 406 poate fi validată prin DukIntegrator, așa cum deja sunt obișnuiți utilizatorii ASiS, dar ea va putea fi trimisă direct către ANAF, integrând în sistemul ASiS ERP un API (conector care preia informațiile, le validează/semnalează erorile de transmitere) pus la dispoziție de autoritatea fiscală. În viitorul apropiat, toate declarațiile cu obligații fiscale vor putea fi transmise direct către ANAF, prin integrarea de APi-uri în sistemul ASiS ERP”, a explicat Cristian Gabriel Pavel, Director General Alfa Software.

Alfa Software este producătorul sistemului integrat ASiS (Alfa Software Integrated System), bazat pe un concept propriu, care functioneaza 100% online, de pe orice dispozitiv mobil (laptop, tabletă, telefon cu IOS sau Android). Soluția ASiS ERP este un sistem informatic special proiectat pentru a oferi suport tuturor sectoarelor de business dintr-o companie, prin standardizarea proceselor decizionale sau de producție.

Despre Alfa Software

Alfa Software este o companie de IT cu capital privat românesc, cu o vechime de 25 de ani pe piață. Compania are sediul central în Cluj-Napoca, punct de lucru în Zalău și acoperire națională prin parteneri.

Compania este furnizor de soluții ERP simple și practice, aplicații intuitive, ușor de folosit, modulare și customizabile, care cresc randamentul business-ului prin digitalizare. Echipa de programatori care dezvoltă și implementează sistemul ASiS are experiență de peste 15 ani pe produs.

În prezent, compania are peste 600 de clienți și dezvoltă sisteme ERP pentru 5 verticale majore de business: producție, servicii, construcții, reciclare, distribuție și retail. Printre principalii clienți ai companiei se numără Cemacon, Brikston Leier, Ortoprofil, Deltamed, Arobs, Ardealul, Tirrena Scavi, Team Montage, Nova Grup, MG Tec Industry.

Transmite mai departe

Articole similare

Pavel Cristian, CEO Alfa Software, producator al solutiei ASiS ERP
HR Summit 2023: Interviu despre digitalizarea proceselor de salarizare și resurse umane, cu Pavel Cristian Gabriel, CEO Alfa Software
Salarizarea și resursele umane în contextul AI și al digitalizării. Mai multe pe hrsummit.ro Cristian...
Citește mai mult →
ASiS TMS - solutie software pentru transporturi rutiere de marfuri | ASiS ERP
ASiS TMS: 5 motive pentru care compania ta are nevoie de o TMS
Ce este un sistem TMS? O soluție de management al transporturilor (TMS) este un pas important spre digitalizare...
Citește mai mult →
Pehart Grup | Client ASiS ERP, productie hartie igienica
ERP Producție. Cum s-a integrat ASiS ERP în procesele companiei Pehart Grup?
Interviu cu Mihai Delean, manager IT Pehart Grup Colaborarea pe parte de digitalizare dintre compania...
Citește mai mult →

Crește, eficientizează, inovează cu ASIS ERP

Lasă-ne datele tale și împreună începem să analizăm nevoile companiei tale.