Aniversare Alfa Software: 25 de ani pe piața soluțiilor ERP din România

Aniversare Alfa Software Cluj, 25 ani
Compania Alfa Software împlinește 25 de ani de activitate pe piața de IT din România. O companie cu capital privat integral românesc, Alfa Software investește în calitate, performanță, inovație și, nu în ultimul rând, în oameni. 

A venit această aniversare Alfa Software atât de importantă. Când a început de fapt povestea Alfa Software și care a fost parcursul ei până astăzi? 

Perioada Alfa Soft 

În martie 1990 a fost fondată societatea Alfa Soft, la Zalău, care avea activitatea de bază axată pe realizarea de sisteme informatice și distribuirea de echipamente de birotică, calculatoare, copiatoare, echipamente cu coduri de bare și altele de acest fel. 

 

Activitatea Alfa Soft s-a mutat la puțin timp după la Cluj-Napoca, unde avea să devină 7 ani mai târziu Alfa Software, compania care oferă soluții inovative pentru afacerile românești din Transilvania. 

 

„Am ajuns la firma Alfa Soft la câteva luni de la înființare datorită fratelui meu, care era unul din fondatorii Alfa Soft. După ce am absolvit Facultatea de Electrotehnică, am început să mă orientez pe zona de IT. Primisem repartiție, dar am lăsat un loc de muncă bine plătit de la stat pentru o firmă privată. Am avut încredere și am cunoscut colegi geniali aici. „, și-a amintit Gheorghe Dudaș, director tehnic Alfa Software.

 

Alfa Software, la acea vreme, era divizia de soft din cadrul Alfa Soft condusă de Joldeș Constantin. Acea divizie avea deja un sistem informatic denumit Alfasoft, dar activitatea era foarte diversificată. Existau 7 departamente conduse fiecare în parte de câte un asociat. Astfel, s-a luat decizia scindării, iar fiecare asociat și-a transformat propriul departament într-o nouă firmă.    

 

Începuturile Alfa Software

 

În mai 1997 ia naștere compania care azi poartă numele de Alfa Software, o companie determinată să răspundă nevoilor pieței prin soluții flexibile și 100% adaptabile pentru afacerile românești, care a ajuns la această aniversare Alfa Software de 25 de ani.

„Anul 1997 nu a fost un an prielnic din punct de vedere economic. Tehnologia era total diferită față de ce avem acum. Nu exista internet, nu existau modemuri, email. Totul se baza pe o dischetă ca suport de date. Cel mai important moment a fost când ne-am îndreptat înspre tehnologie care reprezenta viitorul. Atunci am început să lucrăm pe modelul de baze de date SQL Server”, a spus Cristian Pavel, director general Alfa Software. 

 

Alfa Software devine unicul distribuitor autorizat al produselor MAGIC în România 

 

Evoluția companiei a fost graduală și fiecare an, până la această aniversare Alfa Software de 25 de activitate, a însemnat pentru companie un pas mai aproape înspre a deveni una din cele mai inovatoare companii românești, specializată în dezvoltarea celei mai moderne şi customizabile platforme de informatică integrată, destinată managementului companiilor medii și mari, în vederea optimizării și simplificării proceselor de business.

„Am ajuns să lucrez la Alfa Software datorită tatălui meu, care a fondat compania. Mi-a trezit un interes pentru acest domeniu și o pasiune pentru dezvoltarea aplicațiilor specifice și module care privesc viitorul. Îmi place să scriu programe și mă bucur să văd că munca mea este folosită direct de client.

Cel mai memorabil moment a fost când am livrat o aplicație de vânzare. Am testat-o, am pregătit-o și o dată ce clientul a început să o folosească a mers din ce în ce mai greu. Așa că ne-am mutat în sediul clientului și am stat acolo trei zile ca să facem lucrurile să meargă”, ne-a povestit Mihai Joldeș, director dezvoltare Alfa Software la această aniversare Alfa Software de 25 de ani

Încă de la începuturile sale, echipa Alfa Software și-a exprimat dorința de a crește împreună, iar în 1998 s-a făcut trecerea spre AS2000 (Magic si SQL Server). S-a ales mediul de dezvoltare MAGIC, în care s-a scris sistemul informatic integrat AS2000 în versiunea 7.0. 

 

La doar 5 ani după ce a fost luată această decizie, datorită evoluției crescânde a activității de distribuire a produselor MAGIC, cât și a aplicațiilor AS2000 dezvoltate sub acest mediu, Alfa Software devine unicul distribuitor autorizat al produselor MAGIC în România. 

 

Anul 2005 aduce pentru clienții Alfa Software sistemul integrat matur ASiS ERP

 

În 2005, trecerea la ASiS a adus pentru utilizatorii săi o interfaţă mai prietenoasă, module şi funcţionalităţi moderne. Datorită acestui noi sistem, gradul ridicat de scalabilitate al soluției oferite și adresabilitatea acestui ERP unor domenii de activitate foarte variate au determinat creșterea portofoliului de utilizatori ASiS la peste 2500.

 

Toate aceste decizii au dus la o continuă dezvoltare a sistemului integrat ASiS. Astfel, un an mai târziu, Alfa Software creează o altă interfață cu mai multe ferestre în paralel denumită ASiSplus. Aceasta permite gestionarea unor firme mai mari cu baze de date mai mari, replicări, mutare cod înspre SQL. 

„Ne-am dorit încă de la început să dezvoltăm soluții inovative care să răspundă cererilor venite din piață. Mă bucur că am ales să rămân în țară pentru a face IT alături de echipa mea. Pentru mine cel mai bine a fost și este să rămân aici și uite că am ajuns la această aniversare Alfa Software. Dacă aș avea acum 25 de ani și mi s-ar propune să plec din țară, aș lua aceeași decizie”, ne-a comunicat Cristian Pavel, director general Alfa Software. 

 

Alfa Software primește cea mai înaltă certificare Microsoft 

 

Anul 2008 a fost un an de rafinare a soluţiilor existente şi de cercetare asiduă privind tehnologiile RIA (Rich Internet Application) pentru a aduce ASiS mai aproape de client. Instrumentele de muncă care au permis apariţia unei noi versiuni au venit din partea partenerului companiei: Microsoft. 

La începutul anului 2009, Alfa Software a primit cea mai înaltă certificare Microsoft, prin obţinerea statutului de Microsoft Gold Partner în ceea ce priveşte competenţele sale ISV și posibilitatea de a lucra cu cele mai noi instrumente de dezvoltare de la această companie. 

 

ASISria a fost lansată la mijlocul anului 2009 și permite unor aplicaţii şi module ale sale să ruleze în orice browser de Internet, păstrându-și funcţionalităţile de aplicaţii desktop tradiţionale. Principalele avantaje ASiSria stau în accesibilitate, indiferent de locaţie şi de costurile reduse pentru utilizatorii finali privind instalarea, configurarea și asistenţa.

 

„Alfa Software este o echipă unită. Lucrez alături de colegi energici, care știu și luptă pentru ceea ce vor. Cu toții avem același scop și ne dorim să oferim cele mai bune soluții de informatică integrată pentru clienții noștri”, a explicat Mihai Joldeș, director dezvoltare Alfa Software.

 

Trecerea la HTML5 aduce o interfață prietenoasă și o utilizare mult mai facilă

 

De-a lungul celor 25 de ani de activitate, fiecare schimbare a adus cu sine beneficii pentru utilizatorii ASiS. Susținând continua dezvoltare a sistemului ASiS, Alfa Software a lansat o nouă platformă de business intelligence în HTML5: ASiS Ria3 în 2019. Noua platformă automatizează procesele companiilor la un nivel mult mai înalt, iar datele au un grad mai ridicat de securitate. 

 

Lansarea ASiS Business Intelligence oferă utilizatorilor un avantaj competitiv 

Înainte de această aniversare Alfa Software de 25 de ani, cu gândul la nevoile utilizatorilor ASiS, echipa lansează platforma smart de grafice interactive, instrumente de analiză a datelor și rapoarte intuitive, ASiS BI în 2021. Platforma este intuitivă, ușor de implementat și cu un impact direct și benefic asupra strategiei de vânzări, managementului financiar, managementului de stoc, fidelizării clienților și câștigării de noi clienți. ASiS BI oferă business-urilor din fiecare industrie un avantaj competitiv, contribuind la optimizarea proceselor acestora și la creșterea performanței lor.

 

Aniversare Alfa Software. Noul modul ASiS TMS este dedicat companiilor de transport 

 

În cei 25 de ani de activitate, Alfa Software a analizat nevoile pieței pentru a crea soluții inovative pentru afacerile românești. Astfel, în 2022 o nouă direcție de dezvoltare a vizat verticala Transporturi/Expediții. Un nou modul ASiS a fost creat pentru companiile de transport. Acesta are capacitatea de a realiza simulări, planificări de rute, integrări în timp real via API-uri cu: soluții de Tracking-GPS, burse de transport, benzinării și sisteme de taxare. Dispune inclusiv de o aplicație dedicată pe telefonul mobil pentru șoferi.

 

Odată cu această aniversare Alfa Software, compania se orientează spre viitor

 

alfa software

În continuare, Alfa Software își dorește să construiască noi soluții inovative, care să ofere stabilitate afacerilor românești în perioade de criză, crescând randamentul acestora prin digitalizare, la fel cum au făcut până la această aniversare Alfa Software de un sfert de veac.

La această aniversare Alfa Software de 25 de ani, cu gânduri și planuri de viitor, echipa speră să crească împreună, la fel ca până acum, alături de acționarii care au rămas parteneri încă din prima zi și de oamenii care au făcut posibile toate realizările pe care le-au avut în cei 25 de ani de activitate și le vor avea de acum încolo. 

„Alfa Software în 10 ani va fi mult mai mare, procesând un volum mult mai mare de date. Vom continua să oferim ceea ce promitem, un sistem informatic integrat de tip ERP, care digitalizează compania și o eficientizează” a răspuns Cristian Pavel, director general Alfa Software.

Transmite mai departe

Articole similare

Pavel Cristian, CEO Alfa Software, producator al solutiei ASiS ERP
HR Summit 2023: Interviu despre digitalizarea proceselor de salarizare și resurse umane, cu Pavel Cristian Gabriel, CEO Alfa Software
Salarizarea și resursele umane în contextul AI și al digitalizării. Mai multe pe hrsummit.ro Cristian...
Citește mai mult →
Automatizarea bilantului contabil si registrului de evidenta fiscala - ASiS ERP
Alfa Software oferă clienților o soluție de automatizare a Bilanțului și Registrului de evidență fiscală
Alfa Software a dezvoltat o soluție de automatizare a Bilanțului și Registrului de evidență fiscală ce...
Citește mai mult →
Modulul Ordine de deplasare in ASiS ERP: OCR-izare, automatizare, aplicatie mobila
Modulul Ordine de deplasare: OCR-izare, eficiență și control în deplasările angajaților cu ASiS ERP
Ce face modulul de gestionare a Ordinelor de deplasare din ASiS ERP?   Modulul de Ordine de deplasare...
Citește mai mult →

Crește, eficientizează, inovează cu ASIS ERP

Lasă-ne datele tale și împreună începem să analizăm nevoile companiei tale.