10 motive pentru a alege ASiS BI (Business Intelligence)

ASiS BI

Business Intelligence: analize de date, grafice, rapoarte interactive pentru decizii corecte direct din ASiS ERP

În prezent companiile sunt ” inundate” de date. Aceste date provin majoritatea din operațiunile curente, din diverse echipamente IoT sau alte surse de date utilizate de companii (social media, raportări, etc). Cert este că numărul lor este în creștere, iar până în 2025 se preconizează că volumul de date colectate va crește cu până 65% pe an. Colectarea și utilizarea lor eficiente devin astfel aspecte centrale în menținerea unui business competitiv.

ASiS BI sprijină companiile în procesul de transformare digitală tocmai pentru a înlesni pașii spre dezvoltare. Business Intelligence (BI) transformă datele în informații practice și schimbă paradigma de luare a deciziilor de afaceri ale unei organizații.

 

1. ASiS BI (Business Intelligence) oferă informații relevante într-un mod intuitiv și familiar

Pornind de la datele existente deja în sistemul ASiS ERP, ASiS BI ordonează și interpretează datele transformându-le în informații în timp real. Prezentate în evoluție, dashboardurile interactive ASiS BI oferă utilizatorilor o experiență user-friendly uimitoare. Există posibilitatea de detaliere a fiecărui element grafic printr-un singur click, oferind astfel o imagine clară a oricărui element de la macro la cel mai mic detaliu.

ERP Business Intelligence

 

ASiS BI este practic o sinteză de grafice interactive, corelate între ele. Interactivitatea este experiența semnificativă – față de rapoartele standard hartie sau PDF. Vorbim despre un instrument cu utilizare zilnică unde fiecare click se traduce în filtrare, previzionare sau detaliere pe principiul drill-down în istoricul de date. Informația merge în adâncimea problemei și deschide „sursele de proveniență”.

Practic, cu cât utilizatorii de BI aleg să intre în detaliu, vor descoperi corelații sau anomalii privind activitatea companiei și vor putea să ia decizii extrem de rapid. De exemplu, în contextul fluctuațiilor de prețuri mai ales la materii prime – o companie vrea să știe dacă creșterea cifrei de afaceri este o creștere cantitativă sau doar legată de prețuri. ASiS.BI (Business Intelligence)  e cel mai bun instrument pentru a da răspunsul așteptat.

 

2. Oferă tablouri de bord personalizate

Unul dintre cele mai importante avantaje oferite de ASiS BI este posibilitatea de customizare a diferitelor tablouri de bord, conform nevoilor și cerințelor individuale ale companiei tale. Există posibilitatea de customizare a rapoartelor și graficelor predefinite din ASiS BI, dar și posibilitatea de a construi altele de la zero,conform nevoilor existente în companie. Aceasta oferă siguranță companiilor în obținerea prioritară a datelor relevante.

 

3. Oferă un set de dasboarduri predefinite pentru fiecare verticală de business

În prezent, peste 100 de companii care utilizează sistemul ERP ASiS, au ales și aplicația de Business Intelligence de la Alfa Software. Cuprinzând un spectru larg de verticale de business în portofoliul nostru, am reușit să configurăm seturi predefinite de rapoarte și dashboarduri interactive, ready-to-use, pentru fiecare arie de interes. Cele mai interesante sunt Profit și pierdere, Cash-flow, Vânzări, Salarii sau Costuri de producție.

ERP Business Intelligence -comenzi transport - ASiS ERP

4. Asigură instrumente avansate de previziune

Valorificarea oportunităților și minimizarea riscurilor sunt vitale pentru susținerea creșterii companiei tale. ASiS BI oferă instrumentele necesare pentru realizarea analizelor predictive, care scot în prim-plan indicatorii performanței viitoare a afacerii, cum ar fi riscurile și vânzările potențiale. În acest fel, oportunitățile pot fi identificate din timp, iar deciziile de urmărire a acestora sunt bazate pe date reale. De exemplu, dashboardul Cash-flow din ASiS BI poate arăta atât cash-flow-ul lunilor trecute, dar, pe baza unor algoritmi de recurență și scadenței facturilor, se poate face inclusiv o previziune de cash-flowului.

 

5. Este o aplicație embeded ASiS ERP

Accesul la ASiS BI se realizează direct din platforma ASiS ERP. Utilizatorii își văd rapoartele și graficele configurate special pentru ei, pot lucra colaborativ și schimba prioritățile foarte rapid în funcție de ce le “spun” datele.

 

6. Întreține o cultură organizațională bazată pe informații

ASiS BI este un instrument care oferă claritate managerilor. Pornind de la cifre și informații, deciziile strategice, tactice sau operaționale sunt corelate și urmărite pas cu pas. De exemplu, un dasboard strategic care vizează creșterea vânzărilor ar putea urmări cifra de afaceri, vânzările generate pe clienții existenți și noi și “costul” de vânzare” – toate acestea în evoluție față de anii anteriori. Pornind de aici, se pot stabili KPI-uri de vânzări, iar echipele din companie pot să-și urmărească performanțele “pe grafice” interactive (realizat versus propus) și să-și ajusteze efortul în direcția potrivită.

 

7. Poate fi accesată de pe orice dispozitiv mobil

Cele mai multe decizii se iau în zilele noastre “on the go”, în mișcare. Din acest motiv, ASiS BI funcționează pe orice dispozitiv inteligent (laptop, tabletă, telefon) și poate fi accesat de oriunde. Utilizatorii ASiS BI se bucură de libertate și, în același timp, de mobilitate, păstrându-și opțiunile și deciziile clare.

 

8. Integrează mai multe surse de date (ERP, IOT, etc) pentru o imagine 360

Pentru analize eficiente, ASiS BI ia în calcul atât informația din sistemul ASiS ERP cât și din alte surse (Internet of Things) – mai ales în procesele de producție, sporind astfel gradul de relevanță pentru indicatorii analizați. Acest lucru face ca utilizatorii ASiS BI să aibă o imagine 360 de grade asupra afacerii și să ia facil decizii din ce în ce mai informate, ca răspuns la nevoile afacerii.

 

9. Funcționează nativ cu cloudul de la Microsoft

Dezvoltat pe tehnologie Microsoft, ASiS BI funcționează nativ în Cloud. Companiile pot să se concentreze pe activitatea de bază fără a avea grija infrastructurii, a mentenanței IT (hardware, servere, etc) sau a securității datelor.

 

10. Asigură securitatea deplină a datelor

Fiind încorporat în sistemul integrat ASiS, aplicația de Business Intelligence de la Alfa Software beneficiază de toate mecanismele de securitate ale acestui sistem. Sunt utilizate drepturi de acces diferențiate pentru utilizatori și mecanisme avansate de criptare. Fiind un produs de tip Cloud, dezvoltat pe platformele Microsoft, ASiS BI beneficiază și de securitatea Microsoft.

Transmite mai departe

Articole similare

ASiS ERP integrează E-factura
Alfa Software integrează sistemul RO E-Factura în ASiS ERP
Ro E-factura e integrată în ASiS ERP Alfa Software anunță că a integrat sistemul național de facturare...
Citește mai mult →
Pehart Grup | Client ASiS ERP, productie hartie igienica
ERP Producție. Cum s-a integrat ASiS ERP în procesele companiei Pehart Grup?
Interviu cu Mihai Delean, manager IT Pehart Grup Colaborarea pe parte de digitalizare dintre compania...
Citește mai mult →
Pavel Cristian, CEO Alfa Software - producator ASiS ERP
Alfa Software, furnizorul de sisteme ERP din Cluj, și-a crescut cifra de afaceri în anul 2022, ajungând la 2,6 mil. euro
Alfa Software anunță o creștere a cifrei de afaceri cu 15% față de anul precedent Alfa Software, producătorul...
Citește mai mult →

Crește, eficientizează, inovează cu ASIS ERP

Lasă-ne datele tale și împreună începem să analizăm nevoile companiei tale.