Ce obține o firmă de construcții prin implementarea ASiS ERP?

ERP pentru Constructii | ASiS ERP

Munca de pe șantiere ocupă cea mai importantă parte din activitatea unei firme de construcții, cu tot factorii pe care îi implică: recepția de materii prime pe șantier, stabilirea fazelor de execuție și repartizarea utilajelor și a oamenilor. Toate aceste elemente trebuie să țină cont de termene de predare precise și de încadrarea într-un buget estimat.

ASiS Construcții vine astfel în ajutorul firmelor care operează în această industrie, facilitând controlul operațional al activităților companiilor. Soluția ERP oferă personalului de pe șantier accesul nelimitat, în timp real, la toate informațiile disponibile în baza de date unică.

În acest fel, utilizarea ASiS Construcții aduce următoarele beneficii:

Managementul integral al șantierelor

Inginerii beneficiază de acces securizat la sistemul integrat prin intermediul aplicației ASiSmobile, care poate fi accesată de pe smartphone-uri sau tablete dotate cu Android sau IOS, direct de pe șantiere.

ERP pentru constructii

În acest fel, datele introduse de ingineri sunt identificate rapid, fiind alocate automat proiectelor la care lucrează aceștia, eliminându-se timpii morți de pe șantiere. Mai mult decât atât, pontajul de șantiere se realizează prin diferență față de zilele anterioare, limitându-se cât mai mult posibil timpul destinat operării de pe telefonul mobil.

Operarea în timp real a materialelor și resurselor

ASiS Construcții asigură urmărirea în detaliu a alocării resurselor (materii prime, oameni, utilaje, subcontractori) pe șantiere.

Sistemul automatizează procesul recepției de materiale, responsabilul de șantier având sarcina doar de a face o poză cu telefonul mobil documentului primit o dată cu transportul de materiale. Poza se încarcă automat în sistem, urmând ca documentul să fie operat la sediul central.

Urmărirea în detaliu a proiectelor

constructii,digitalizare imm

Prin ASiS Construcții este posibilă verificarea în orice moment a modului de realizare și a stadiului fiecărui proiect de construcții. Costurile proiectelor în desfășurare sunt înregistrate permanent, iar totalul acestora este obținut automat din documentele operate pentru fiecare șantier/loc de muncă.

Pe de altă parte, pentru detalieri, sunt disponibile rapoartele de postcalcul pe loc de muncă/centru de profit.

Managementul utilajelor și a parcului auto

Soluția ERP beneficiază de aplicația de Management al Mașinilor care te ajută să urmărești activitatea mașinilor prin mai multe variabile: înregistrarea foilor de parcurs și de lucru, a normativelor de intervenții (revizii, reparații, asigurări, ITP) și a devizelor de service.

În acest fel, toate cheltuielile de întreținere și funcționare a utilajelor pot fi înregistrate, analizate și ulterior optimizate.

Reducerea timpului de operare a documentelor intragrup

ASiS Construcții oferă posibilitatea operării unui document primar și generarea automată a documentele derivate. Într-un caz specific, în baza unei facturi furnizor, se generează automat o recepție și consum la beneficiar, în cadrul grupului.

Prin intermediul sistemului ERP, automatizarea se poate face pentru orice fel de document generat în cadrul grupului.

Controlul operațional al activităților

Prin integrarea informațiilor relevante cu privire la procesele companiei într-o bază unică și prin asigurarea managementului acestora în timp real, soluția ERP permite crearea unor rapoarte personalizate, în funcție de necesitățile specifice.

Prin acestea sunt puse la dispoziție direcțiile fundamentale care determină administrarea eficientă a activităților din cadrul unei companii de construcții.

Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile soluției ASiS Construcții. Solicită un demo gratuit și află cum poate contribui aceasta la dezvoltarea business-ului tău.

Urmărește și studiul de caz Diferit și Dimex și află beneficiile implemetării soluției ASiS ERP.

Transmite mai departe

Articole similare

Foi de parcurs, ordine de deplasare, preluare date GPS in sistemul ERP
Alfa Software aduce automatizarea smart în transporturi: ASiS ERP generează automat ordinele de deplasare și foile de parcurs prin preluarea datelor din sisteme de tip GPS
Automatizare: ASiS ERP generează automat ordinele de deplasare și foile de parcurs prin preluarea datelor...
Citește mai mult →
ro e-transport | ASiS ERP
RO e-Transport a integrat în ASiS ERP în anul 2022
RO e-Transport, integrat în ASiS ERP. Alfa Software, unul dintre furnizorii de sisteme informatice de...
Citește mai mult →
ASiS TMS - solutie software pentru transporturi rutiere de marfuri | ASiS ERP
ASiS TMS: 5 motive pentru care compania ta are nevoie de o TMS
Ce este un sistem TMS? O soluție de management al transporturilor (TMS) este un pas important spre digitalizare...
Citește mai mult →

Crește, eficientizează, inovează cu ASIS ERP

Lasă-ne datele tale și împreună începem să analizăm nevoile companiei tale.