75% din utilizatorii software-ului ASiS deja folosesc E-Factura; 2024 va aduce un volum lunar de 1.000.000 de facturi electronice pentru clienți

Sistemul E-factura e integrat in solutia ASiS ERP

E-factura, utilizată de 75% dintre clienții ASiS ERP

Alfa Software, unul dintre furnizorii de sisteme informatice de business în ascensiune din Transilvania, a implementat sistemul de facturare electronică încă din iunie 2022 și, în prezent, 75% dintre utilizatorii software-ului ASiS ERP folosesc constant E-Factura.

„Noi suntem, de la bun început, pentru automatizări și pentru un regim fără hârtii, cu toată partea de documentație funcțională direct electronic. Am lucrat aproape trei luni anul trecut la dezvoltarea și implementarea sistemului de facturare electronică și, în prezent, trei sferturi dintre clienții noștri deja folosesc E-Factura”, declară Cristian Gabriel Pavel, CEO Alfa Software.

Reprezentantul Alfa Software estimează că, la nivel cumulat, între clienții care emit sute de facturi pe lună și cei care ating 50.000 de astfel de documente, software-ul ASiS ERP va ajunge la 1.000.000 de facturi electronice emise lunar, pe parcursul anului 2024.

În plus, ASiS integrează și etapa de primire a E-Facturii. Procesul are loc automat, facturile primite prin sistem fiind importate automat în ASiS și interpretate de ERP.

E-Factura este un fișier XML care conține informații codificate standardizate, generat odată cu factura fiscală tradițională. Aceasta conține informații electronice suplimentare celor prezente în formatul tipic al facturii.

Care sunt termenele E-factura?

În prima etapă, în perioada 1 ianuarie 2024 – 30 iunie 2024, operatorii economici au obligația să raporteze în sistemul național privind factura electronică e-Factura toate facturile emise în relația B2B și în relația cu instituțiile publice, altele decât cele efectuate în relația B2G, pentru care există obligația utilizării Ro e-Factura începând cu data de 01 iulie 2022.

Prin excepție, în perioada 1 ianuarie – 31 martie 2024, nerespectarea termenului limită pentru transmiterea facturilor în sistemul nu se sancționează.

Din data de 1 aprilie, societățile sunt sancționate dacă nu emit e-Factura.

În a doua etapă, începând cu data de 01.07.2024, emitenții facturilor electronice au obligația de transmitere a acestora către destinatari utilizând sistemul național privind factura electronică E-Factura.

Despre Alfa Software

Alfa Software este o companie de IT cu capital privat românesc, cu o vechime de 26 de ani pe piață. Compania are sediul central în Cluj-Napoca, punct de lucru în Zalău și acoperire națională, prin rețeaua de parteneri.

Compania este furnizor de soluții ERP simple și practice, aplicații intuitive, ușor de folosit, modulare și personalizabile, care cresc randamentul business-urilor, prin digitalizare. Echipa de programatori care dezvoltă și implementează sistemul ASiS are o experiență demonstrată de peste 15 ani.

În prezent, compania are peste 600 de clienți și dezvoltă sisteme ERP pentru verticale majore de business precum: producție, construcții, servicii, transporturi, utilități și agricultură. Printre principalii clienți ai companiei se numără Cemacon, Ortoprofil, Deltamed, Arobs, Ardealul, Tirrena Scavi, Team Montage, Nova Grup, Pehart Grup, Remat Holding, Remat Brasov, RematInvest.

Transmite mai departe

Articole similare

Adoptarea schimbării digitale: ghidul pentru obținerea unei companii paperless cu un soft ERP
Adoptarea schimbării digitale: ghidul pentru obținerea unei companii paperless
Cum obții o companie paperless? Trecerea către un mediu de lucru fără hârtie (paperless) poate fi un...
Citește mai mult →
Andrei Pop, Delivery Manager Alfa Software
Agri-business: Interviurile Alfa Software - Andrei Pop despre implementarea Agrotex Carei
Agri-business: Implementare Agrotex Carei Andrei Pop este consultant de implementare în echipa Alfa Software...
Citește mai mult →
Declaratia 406 SAF-T | ASiS ERP
Declarația SAF-T: Alfa Software lansează o nouă funcționalitate în 2022, care permite generarea declarația SAF-T din sistemul ASiS ERP
Declarația SAF-T conține informații despre întreaga contabilitate a unei companii. Alfa Software, furnizor...
Citește mai mult →

Crește, eficientizează, inovează cu ASIS ERP

Lasă-ne datele tale și împreună începem să analizăm nevoile companiei tale.