5 statistici relevante care te pot motiva să alegi o solutie ERP

5 statistici relevante care te pot motiva să alegi o solutie ERP

Soluțiile ERP – un must-have al companiilor medii și mari

Pentru companiile medii și mari digitalizarea și automatizarea nu mai reprezintă simple opțiuni, ci devin măsuri necesare menținerii într-o piață tot mai competitivă. O bună parte a acestor două aspecte este asigurată de o soluție ERP.

Un astfel de sistem este una dintre cele mai importante investiții pe care un business va fi nevoit să le facă. El nu reprezintă însă doar o decizie financiară majoră, ci și un aspect care poate avea impact asupra tuturor proceselor unei afaceri. Printre acestea se numără resursele umane, contabilitatea, producția, marketing-ul și multe altele. Astfel, sistemele actuale au o complexitate ridicată și acoperă toate funcțiile unei companii, fără a se rezuma doar la fluxurile de back-office ale acesteia.

Importanța unei soluții ERP

Piața soluțiilor ERP este în prezent într-o continuă creștere, statisticile actuale confirmând acest fapt. În continuare, vom expune câteva dintre cele mai importante, care relevă importanța unui ERP pentru compania ta.

  1. 81% dintre business-urile medii și mari au implementat deja o soluție ERP sau se află în prezent în procesul de implementare, conform unui raport Panorama din 2017. Această cifră arată conștientizarea nevoii de evoluție a organizațiilor și necesitatea trecerii printr-un proces care modifică fundamental fluxurile lor în scopul poziționării în dreptul sau înaintea concurenței.
  2. 95% dintre companii au raportat o îmbunătățire a funcționării lor generale în urma integrării unui ERP. Rezultatele redefinirii activităților pe baza unui astfel de sistem apar în scurt timp și în cele mai multe dintre cazuri. O implementare de succes a unei soluții adaptate nevoilor de business garantează creșterea eficienței și a productivității. Chiar dacă aceasta se poate întinde pe un timp îndelungat, rezultatele sale finale justifică relevanța sa. Companiile beneficiază de pe urma funcționalităților avansate pe care sistemele ERP le oferă, printre care analiza predictivă, BI, instrumentele eCommerce și multe altele.
  3. Conform unui raport Aberdeen Group, soluțiile ERP moderne cresc cu până la 24% procentul livrării produselor la timp datorită eficientizării productivității, a urmăririi comenzilor și a luării deciziilor. Mai mult, cu ajutorul unui astfel de sistem distribuitorii livrează produsele la timp în 97% din cazuri. În acest fel, pentru companiile din retail și distribuție, ERP-ul asigură cu succes managementul tuturor activităților, dezvoltând în același timp și controlul cash flow-ului. Orice produs poate fi urmărit în toate stadiile sale, de la plecarea în depozit până la ajungerea pe raft. În acest fel este îmbunătățit și gradul de satisfacție a clienților, crescând și gradul lor de retenție.
  4. Același raport arată faptul că sistemele ERP care oferă date precise, în timp real, în legătură cu operațiunile de zi cu zi, ajută companiile să-și reducă costurile operaționale cu 22% și cele administrative cu 17%. Procesele nu sunt îndeplinite astfel doar într-un timp mai scurt, ci și cu costuri mai mici, acesta reprezentând astfel un dublu beneficiu pentru un business.
  5. La nivel local, piața ERP din România a crescut în perioada 2016-2019 cu aproximativ 7 milioane de dolari, conform unui studiu Statista. Această evoluție relevă procesul de maturizare prin care companiile trecîn prezent, unul dintre aspectele sale fiind legat de integrarea unui sistem ERP. Cel din urmă oferă business-urilor locale un avantaj competitiv în piață, crescând eficiența funcționării acestora și ajutându-le să se delimiteze de competitori.

Acestea sunt doar câteva dintre statisticile care scot în evidență importanța utilizării unui sistem ERP în cadrul companiilor medii și mari. Ele expun, la nivel general, beneficiile aduse de o astfel de soluție. Există însă nenumărate avantaje pentru fiecare industrie. Contactează-ne pentru a afla mai multe despre acestea și pentru a obține un demo personalizat conform specificului business-ului tău.

 

Transmite mai departe

Articole similare

Foi de parcurs in ASiS ERP, solutie ERP pentru transportul de marfa
Ghid complet pentru automatizarea fluxului de lucru cu foi de parcurs în sistemul ASiS ERP
Cum pot fi automatizate foile de parcurs în ASiS ERP? Modulul Foi de parcurs din ASiS ERP se adresează...
Citește mai mult →
Declaratia 406 SAF-T | ASiS ERP
Declarația SAF-T: Alfa Software lansează o nouă funcționalitate în 2022, care permite generarea declarația SAF-T din sistemul ASiS ERP
Declarația SAF-T conține informații despre întreaga contabilitate a unei companii. Alfa Software, furnizor...
Citește mai mult →
ASiS ERP integrează E-factura
Alfa Software integrează sistemul RO E-Factura în ASiS ERP
Ro E-factura e integrată în ASiS ERP Alfa Software anunță că a integrat sistemul național de facturare...
Citește mai mult →

Crește, eficientizează, inovează cu ASIS ERP

Lasă-ne datele tale și împreună începem să analizăm nevoile companiei tale.